Mihai Calin si Alexandra Dinu alcatuiesc un cuplu atat de ciudat si de improbabil, desi doar pe marele ecran, incat "Second Hand" e interesant fie si numai (sau poate exclusiv) pentru numita alaturare. Dan Pita a ales pentru acest proiect un actor de meserie, Calin, si o juna, Alexandra Dinu, care mai jucase in cateva pelicule, dar fara mari pretentii.

Lung-metrajul, care i-a oferit fostei sotii a fotbalistului Adrian Mutu primul rol dramatic, prezinta povestea relatiei dintre doi oameni care privesc dragostea din perspective diferite.

Daca pentru Petre (Mihai Calin), intalnirea cu Andreea se va transforma dintr-un simplu capriciu intr-un sentiment foarte puternic si neasteptat, pentru Andreea (Alexandra Dinu) intreaga poveste va deveni un blestem. Gelozia lui Petre e coplesitoare si atat de daunatoare, incat va distruge vietile amandurora. Scenariul scris de Radu F.

Alexandru prevede, ca parte din acest chin, o scena de viol careia ii cade victima Andreea, palme, torturi psihice, intr-un film negru si trist cap-coada.

,,Pentru Petre iubirea e absolut posesiva", spune Mihai Calin despre personajul sau. "Relatia pe care o are cu Andreea este, de fapt, construita mai mult in mintea lui. isi creeaza un univers propriu, care nu are legatura cu realitatea obiectiva", adauga el.

Pelicula lui Dan Pita reuneste atat actori consacrati ai scenei si ai marelui ecran, precum Razvan Vasilescu, Eugenia Maci, Vlad Zamfirescu, Ecaterina Nazare, cat si tineri cunoscuti publicului larg din piesele de teatru in care joaca, din lung-metraje internationale, filme de televiziune, clipuri muzicale sau publicitare.

Ne referim la Razvan Oprea si la Adina Andrei (care joaca in "Apus de soare", in regia lui Pita), Catalin Neamtu (care apare in "Visul lui Liviu", scurt-metrajul lui Corneliu Porumboiu, si in "Italiencele" lui Napoleon Helmis) si la Denis stefan ("Modigliani", in regia americanului Mick Davis).

Regizorul Dan Pita isi caracterizeaza "copilul" in felul urmator: ,,Lung-metrajul este un fel de ,,Romeo si Julieta" al zilelor noastre si pune doar cateva intrebari legitime: incotro societate, incotro familie, incotro tanara generatie, incotro iubire?".

Alexandra Mutu si Mihai Calin sunt destul de activi, mai mult sau mai putin vizibil pentru publicul larg insa. Din cauza ca nu a vrut sa renunte la nici unul dintre proiecte, ea filmeaza in paralel doua pelicule in Italia, "Comisarul Montalbano" si "Distretto di Polizia", in timp ce el a putut fi urmarit in doua seriale romanesti si, desigur, pe scena Teatrului National din Bucuresti.

DRAMA

Cu: Alexandru Dinu, Mihai Calin, Razvan Vasilescu

Regia: Dan Pita

Premiera: 27 mai, cinema Scala, Multiplex, Movieplex