Lume, lume, masuri radicale in Ghencea: Gigi Becali l-a dat afara pe Walter Zenga! Macaronarul a fost lasat fara squadra si trimis la promenada - strigaturi, aplauze, urale, Domnu’ Gigi, te iubim / Ca ca tine vrem sa fim! Cel mai energic bate din palme Me-me, sluga lui Gi-gi, neamul lui Be-he-he. Se antreneaza pentru intilnirile cu suporterii.

Asa, nea Gigi, ti-am spus eu ca mascalzone asta iti maninca banii degeaba?! Banii lu’ matale, facuti cu sudoare... Ba, Zenga, poate-ti trag un pumn in nas! Plateste nea Gigi si daca-ti dau doi!

Zenga e nedumerit. Saptamina trecuta, Becali zicea ca abia asteapta sa-i semneze prelungirea contractului. Acum o luna, Me-me batea matanii in fata italianului, mamma mia, che grande alenatore! Asa ceva n-am vazut nici la Galati!

Trista piesa, jalnici actori! Pentru timpeniile lui Me-me Stoica a platit Walter Zenga. Si asta, desi rezultatele nu reprezinta cauza relelor de la Steaua, ci efectul lor. Raul se afla mai sus, in loja de la tribuna oficiala si in birourile de la Marriott. Daca trebuia dat cineva afara, acela nu era Zenga, ci slugoiul Me-me. Meciul din Cotroceni n-a fost pierdut pe gazon, ci in tribuna.

Cum sa mai aduni echipa, sa o antrenezi, sa o mobilizezi, cind jucatorii sint cu gindul la nebunia de la club? Cum sa rezisti citorva mii de suporteri care te huiduie neintrerupt, taxind iesirea bezmetica a presedintelui mardeias?

Este uluitoare logica lui Gigi Becali! Pentru ce a facut Me-me Stoica, l-a suspendat din functie vreo ora si jumatate, dupa care l-a instalat la loc. Pentru ca Zenga a eliminat Valencia si a fixat Steaua pe primul loc de vreo 20 de etape, a fost rasplatit cu un sut in fund.

Intr-un fel e bine - asa afla si domni toba de fotbal, precum signor Zenga, un vechi proverb al romanilor: daca intri in troaca, te maninca porcii. O vorba de care ar face bine sa tina cont si Marius Lacatus, Dan Petrescu, Cosmin Olaroiu sau care s-or mai ingramadi sa antreneze Steaua in domnia lui Despot Becali Voda.

Domnie care ar cam fi cazul sa inceteze, daca legendarul club din Ghencea nu vrea sa coboare chiar si sub statutul actual: FC Stina.