Fostul senator peremist Mihai Lupoi si-a anuntat oficial inscrierea in PNL, iar pe lista de asteptare se mai afla deputatii PSD Traian Dobre si Mihai Malaimare. Mai mult, surse liberale sustin ca si senatorul Neculai Apostol, proaspat demisionat din PSD, ar avea un loc asigurat la filiala din Iasi a PNL.

Desi a evitat sa confirme trecerea in tabara puterii, Apostol ne-a spus ieri ca liberalii il curteaza de mai bine de doi ani. "Am discutat cu ei, am prieteni si in PNL, si in alte partide, dar, deocamdata, astept o structurare mai buna a spectrului politic", ne-a declarat Neculai Apostol.

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, sustine ca partidul sau nu are o strategie de racolare a alesilor din alte formatiuni si ca insusi Calin Popescu Tariceanu este unul dintre cei mai fermi opozanti ai acestei idei.

Cu toate acestea, Nicolaescu a precizat ca exista discutii cu reprezentanti ai opozitiei "care si-au exprimat intentia de a parasi partidele pe listele carora au intrat in Parlament si de a se alia, intr-un fel sau altul, coalitiei de guvernamant". Conditia ar fi sa aiba "o carte de vizita curata, fara probleme de imagine".

Purtatorul de cuvant al PNL a subliniat insa ca le-a sugerat respectivilor ca pot face acest lucru si din pozitia de parlamentar independent, votand alaturi de celelalte formatiuni ale puterii. Totusi, inscrierea lui Lupoi in PNL contrazice afirmatiile liberalilor privind reticenta de a primi demisionari in partid.

Nicolaescu are si o explicatie pentru acest lucru: "E greu de oprit un parlamentar care vrea sa vina la noi". El a amintit, in context, ca Statutul partidului impune conditia ca pretendentii sa obtina mai intai acordul Biroului Permanent al organizatiei locale unde vrea sa se inscrie. "Nu in fiecare zi vine cineva de la un alt partid sa se inscrie la tine", a mai spus Eugen Nicolaescu.

In ceea ce priveste cazul concret al lui Mihai Lupoi, liderul liberal a precizat ca organizatia de Dolj a partidului a trimis centrului o informare despre activitatea acestuia, document din care reiesea ca fostul peremist "poate fi un bun parlamentar liberal", care sa reprezinte bine judetul in Legislativ.