Fiat nu putea rata ocazia de a profita de noua "dubla" izbutita de Ferrari in F1 in stagiunea 2004. Si a anuntat lansarea unei editii limitate, cu caracter sportiv, a lui Fiat Stilo, model la a carei dezvoltare au contribuit Michael Schumacher si Rubens Barrichello.

O data cuvantul dat, desigur, Fiat nu mai putea da inapoi, chiar daca Scuderiei nu-i mai merge la fel de bine in actuala stagiune a "Marelui Circ". Asa se face ca proiectul ramane in picioare. Ba mai mult, clientii au la dispozitie trei tipuri de produse.

Este vorba, mai intai, de versiunea de start, Stilo Racing, disponibila in 4 variante de motorizare (1.4-95 CP, 1.6-103 CP, 1.9 JTD-115 CP si 1.9 Multijet-140 CP) si care ofera jante de 17 inch, spoiler posterior, pedalier sport sau comanda pe volan.

Pentru cei care pun pret pe exclusivitate este disponibila si editia limitata Michael Schumacher, care este dotata cu un kit tuning Zender, are culoarea "Rosso Corsa" (precum monoposturile Ferrari) si este "decorata" cu logo-ul colectiei pilotului german.

Interesant este faptul ca pe langa dotari tipice modelelor din segmentul Premium, aceste masini vor oferi si o motorizare de top, 2.4 Multijet de 170 CP, menita sa-i incante pe cei care-si doresc automobile cu prestatii sportive. Ba mai mult, recent, preparatorul Prodrive a anuntat ca a croit o versiune si mai exclusiva, botezata GP, care propune o imagine si mai sportiva.

Trebuie spus ca aceste modele nu sunt deloc ieftine, versiunea Stilo Michael Schumacher costand circa 23.300 de euro, in timp ce pentru aceea GP trebuie sa mai platiti 1.455 de euro.