Presedintele Traian Basescu a afirmat joi seara, in emisiunea "Agenda Politica" de la TVR, ca Mircea Geoana si-a anuntat candidatura pentru presedintia PSD dupa ce a fost sigur ca are garantat un post de vicepresedinte al unei mari banci europene. Geoana a recunoscut ca BERD i-a propus acest post, dar sustine ca nu a vrut sa-l accepte.

In interventia sa, Basescu a spus ca reprezentanii acestei banci i-au cerut acceptul pentru numirea lui Geoana in functia de vicepresedinte, accept pe care presedintele l-a dat.

Numai ca Basescu a declarat ca Geoana si-a anuntat candidatura "la circa o jumatate de ora, un sfert de ora dupa ce a plecat de la mine reprezentantul respectivei banci cu binecuvantarea data". Cu alte cuvinte, a spus Basescu, "Geoana a jucat la doua capete. Solutia partid si solutia sa plece vicepresedinte la o banca".

Dupa aceasta dezvaluire a lui Basescu se pot citi intr-o cheie noua si declaratiile lui Ion Iliescu de la Congresul PSD si de la Conventia Nationala, unde fostul presedinte l-a acuzat pe Geoana de ipocrizie.