Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, a declarat ca "retragerea trupelor din Irak ar trebui sa inceapa sa devina un subiect de dezbatere in Coalitia majoritara, daca cetatenii nu doresc". "Politicile nu se fac intotdeauna dupa cum doresc cetatenii pe anumite lucruri importante, delicate.

Cetatenii sigur, ca si nici eu daca vreti, eu personal, nu cred ca e bine ca suntem in Irak, dar asta e alta problema", a continuat el.

Purtatorul de cuvant al PNL a facut aceste declaratii in cadrul emisiunii "Romania la raport" realizata de Carol Sebastian la Radio MIX.

Intrebat de ce crede ca nu e bine ca trupele romanesti sa fie prezente in Irak, Nicolaescu a raspuns ca "eu cred ca Romania n-ar fi fost necesar sa consume bani sa stea in Irak si in Afganistan. Eu personal cred asta".

Intrebat din nou de ce crede acest lucru, el a declarat "ca Romania ar fi trebuit sa-si foloseasca de exemplu, banii aceia pentru modernizarea armatei in tara ca sa fie mai usor compatibila cu NATO. E un punct de vedere, dar eu ma supun deciziei majoritatii care s-a luat in partid si in general in Coalitie". "Asta este. Dar, am dreptul la opinii personale.

Pana la urma, totusi, eu respect decizia mare care s-a luat, decizia majoritatii", a concluzionat Eugen Nicolaescu.