Dumitru Dumitriu, antrenorul interimar al Stelei, s-a intrecut ieri in a-i ridica osanale patronului Gigi Becali. Titi a declarat ieri ca este deschis la o "colaborare" strinsa cu patronul Gigi Becali, ale carui sfaturi in ceea ce priveste alcatuirea echipei le va accepta "daca vor fi argumentate".

"Titi" n-a ratat prilejul de a-l peria pe fostul oier, "fara care Steaua nu putea supravietui", dupa care s-a autopropus in functia de antrenor principal si din vara. "Sint destul de capabil, altfel nu ma punea acum...", crede Dumitriu. Antrenorul n-a uitat sa laude publicul din Ghencea, "cel mai fanatic din Romania", si sa adauge ca e stelist pina la moarte.

Intrebat cum va gestiona relatia cu Gigi Becali, care, de multe ori, i-a impus lui Zenga folosirea unor jucatori, Titi Dumitriu a oferit o serie de explicatii hilare.

"Daca eu (n.r. - se referea la patron) platesc, e normal sa am niste pretentii. Sa spun ce ma intereseaza. Asta nu inseamna ca-mi face mie echipa. Eu fac schimbarile... Credeti ca lui Mourinho ii face patronul echipa? Dar pe patron il intereseaza jucatorii. Asta e in toata lumea. Nu i-a impus nici un fotbalist lui Walter. Au fost coincidente.

Daca are argumente cu care sa ma convinga sa folosesc un jucator sau altul, care e problema? Ascult de la toti si aplic gratis. Daca ce spune e in folosul echipei, foarte bine. Daca vrea sa vinda un jucator, stiu eu cum trebuie sa procedez sa fie bine, sa nu pun in pericol victoria echipei. Si cu Ion Alecsandrescu discutam echipa", a spus Dumitriu.

Prima dovada ca a inteles care-s preferatii lui Becali a fost cind a anuntat ca "Florentin Dumitru e un jucator care nu poate lipsi in nici un meci de aici inainte. El e "omul-locomotiva"".

"M-as recomanda pe mine". Dumitru Dumitriu a adus de mai multe ori in discutie si strategia clubului din vara inainte. "Sa vedem daca am loc sau nu, intr-un post aproape de antrenorul principal. Am avut o discutie cu patronul care mi-a zis: "Stam de vorba dupa trei etape".

Poate se tine cont de experienta si devotamentul meu", a precizat Dumitriu. Intrebat pe cine ar propune inlocuitor din vara, acesta a recunoscut ca vrea sa fie el alesul: "M-as recomanda pe mine".

Titlul va fi al echipei. Dumitriu a recunoscut ca, daca Steaua va lua titlul, meritele ii revin lui Walter Zenga.

"Daca vom fi campioni, este titlul echipei, nu al meu. Nu pot eu sa iau campionatul. Echipa a avut un parcurs excelent cu Zenga si colaboratorii sai. Nu-mi pot asuma nici un merit. Eu doar ma straduiesc sa fac tot ce e mai bine in aceste ultime trei etape. Am vorbit cu Walter si cu Pedrazzini, care m-au ajutat cu toate datele despre echipa.

Sint doi mari antrenori si mari caractere", a precizat Titi Dumitriu.

Tehnicianul a adaugat ca-l doare faptul ca Rapid nu i-a recunoscut meritele la titlul din sezonul 1998-1999, cind a stat cinci etape la cirma giulestenilor, pina cind a fost inlocuit de Mircea Lucescu, revenit de la Internazionale Milano.

"Sa dea friu liber creativitatii". Interimarul a explicat ce le cere jucatorilor pentru a aduce "socul" gindit de latifundiarul din Pipera.

"Daca vor sa fie campionii Romaniei trebuie sa obtina noua puncte din tot atitea posibile in ultimele trei etape. Putem sa profitam de acel punct pe care-l avem avans. Jucatorii trebuie sa dea friu liber fanteziei, creativitatii, sa-si surprinda adversarii", crede antrenorul.

N-a avut conditii?

Cariera lui Dumitriu a fost un fiasco total in ultimii ani. Experientele de la Rocar, FCM Bacau, Akratitos Atena, FC Oradea si Poli AEK Timisoara au fost "incununate" de rezultate foarte slabe si demiteri spectaculoase. "N-am avut conditii", a motivat ieri Dumitriu. Iata liniile de clasament inregistrate de Titi la aceste formatii:

2000-01: Rocar 30 10 4 16 41-56 34p

- echipa a retrogradat.

2002-03: FCM Bacau 8 1 2 5 7-14 5p

- a fost demis fiindca dusese formatia la retrogradare.

2003-04: FC Oradea 5 0 1 4 6-10 1p

- a stat doar primele meciuri din retur si a "ingropat" echipa in Divizia B.

2004-05: Poli AEK 2 0 0 2 2-6 0p

- a fost demis dupa protestele fanilor timisoreni. (statistica Razvan Toma)