Compania Sony a prezentat la inceputul acestei saptamani noua consola PlayStation 3, oficialii japonezi sustinand ca posibilitatea de conectare in banda larga si calitatea grafica vor plasa produsul pe un loc de top in industria jocurilor. Cu alte cuvinte, rivalii de la Nintendo si Microsoft ar trebui sa se pregateasca pentru aparitia unui produs "campion".

Pana la aparitia pe piata a PS3 mai este ceva timp, noul model urmand a fi disponibil la inceputul lui 2006.

PROCESOR NOU. Consola va functiona cu microprocesoare Cell, despre care se spune ca ar avea o viteza de procesare de doua ori mai mare decat cea a lui Pentium 4, dezvoltat de Intel. Sony a creat noul microprocesor impreuna cu IBM si cu Toshiba, iar tehnologia pentru grafica a fost dezvoltata in parteneriat cu nVIDIA.

De asemenea, PS3 va utiliza tehnologia blu-ray, un nou format de DVD-uri, a carui capacitate de stocare ajunge la 50 GB (fata de 4,7 GB in prezent, pe un singur strat). In plus, sloturi pentru carduri de memorie, un hard drive detasabil si o conexiune Bluetooth wireless. Consola va avea si un port Ethernet incorporat pentru accesul la Internet.