Traian Basescu a devenit eroul tarii. Reusita inregistrata in criza jurnalistilor rapiti echivaleaza cu o intrare triumfala in cetate, pe un cal alb, care-i permite presedintelui sa faca orice vrea.

Daca vrea alegeri anticipate, le poate avea si maine; daca vrea guvern curatat de noroaie, nimic nu-l mai impiedica.

Singurul lucru pe care nu-l mai poate face, o vreme buna de-acum incolo, e sa-i schimbe pe sefii serviciilor secrete.

De trei ori a multumit Basescu pentru modul in care au actionat serviciile secrete.

Discursul rostit duminica seara, in prime-time, inseamna un contract in alb, pe perioada nedeterminata, pentru sefii SRI, SIE si ai Serviciului de informatii al Armatei.

Nu ca ar fi o mare supriza, ca din decembrie incoace, cand Basescu a incercat sa se incrunte la mai-marii SRI si SIE, parca a uitat cat de tare i-a hulit inainte de alegeri.

In afara de schimbarea greilor de la secrete, nimic altceva nu-i sta in cale lui Basescu sa obtina orice ii doreste inima. Dupa o perioada de letargie, subiectul anticipatelor va renaste, mai curat si mai uscat, in ciuda inundatiilor care au naclait administratia.

Ba mai mult, dupa toate semnalele din ultima vreme, noroiul adunat pe coridoarele Palatului Victoria va deveni motivul cel mai mare si mai tare pentru care presedintele va considera oportuna o remaniere guvernamentala.

Si nu sunt anticipatele cel mai frumos mod de a schimba Guvernul? Mai scapi de-un PUR… pardon, PC… mai dai una peste nas UDMR-ului, ca nici el nu se simte prea bine prin sondaje

Nici din punct de vedere politic, nu are de ce sa ocoleasca Basescu subiectul alegerilor anticipate. PSD e la pat, impreuna cu Iliescu, are pusee de tensiune, ia intravenoase cu glucoza si comenteaza realitatea din Romania, ca tot omul, in fata televizorului.