Vicepremierul Gheorghe Seculici este din nou acuzat ca a facut afaceri cu bani publici. Grupul de Investigatii Politice, condus de Mugur Ciuvica, a dat ieri publicitatii rezultatul unei anchete pe care a efectuat-o, in urma careia a constatat ca "in ultimii trei ani si jumatate firma vicepremierului PD a primit contracte de peste 17 miliarde de lei din partea Consiliului Local Arad".

"Ministrul Seculici a facut avere din bani publici. Nici unul dintre aceste contracte nu a fost primit in urma unei licitatii, toate fiindu-i atribuite direct firmei lui Gheorghe Seculici in urma "negocierii cu o singura firma"", acuza Mugur Ciuvica.

Acesta a aratat ca Gheorghe Seculici detine actiuni in valoare de 320.000 de euro la SC Proiect Arad SA, fiind actionar principal al societatii, precum si director general in perioada 1991-2004. "SC Proiect Arad SA a prosperat de pe urma banilor aradenilor.

Preluarea ICRAL-ului din Arad la un pret modic reprezinta doar una dintre afacerile foarte profitabile pe care firma detinuta si condusa de ministrul PD le-a facut cu municipalitatea din Arad.

De la sfarsitul anului 2001 incoace, de cand a intrat in vigoare obligativitatea publicarii in Monitorul Oficial a contractelor pe care institutiile si companiile de stat le fac cu bani publici, SC Proiect Arad SA a beneficiat de 16 astfel de contracte. Toate contractele au fost incheiate cu Consiliul Local al Municipiului Arad, iar valoarea lor totala este de 17.031.694.858 lei.

Toate contractele au fost primite fara licitatie", dezvaluie Grupul de Investigatii Politice. Acesta arata ca in perioada in care Seculici a fost consilier local, firma sa a primit nu mai putin de 5 contracte pentru lucrari publice din partea Consiliului Local Arad, in valoare de peste 3 miliarde de lei.

Afacerile SC Proiect Arad SA au prosperat dupa ce Seculici a devenit presedintele Consiliului Judetean Arad, iar Gheorghe Falca, ginerele lui Seculici, a fost ales primar al orasului.

"In mai putin de o luna, intre 30 noiembrie si 22 decembrie 2004, firma lui Seculici a primit din partea primariei conduse de ginerele sau 5 contracte fara licitatie in valoare de peste 4,6 miliarde de lei", afirma Mugur Ciuvica.