Record in istoria cinematografiei: "Star Wars: Episodul III - Razbunarea Sith" a incasat din valoarea biletelor, in prima de zi de cand a inceput sa ruleze in SUA, 50 de milioane de dolari, devansand recordurile stabilite de "Shrek 2" si "Spider-Man 2". Si romanii s-au inghesuit sa vada ultima parte din seria "Star Wars", care s-a transformat intr-un adevarat fenomen.

La CinemaPro s-au facut rezervari cu doua saptamani inainte, iar ieri, la spectacolele de dimineata, biletele deja se epuizasera. Sala, cu o capacitate de 541 de locuri, a fost arhiplina chiar din primele zile de cand a avut premiera mondiala. Aceeasi situatie s-a inregistrat si la Hollywood Multiplex, unde s-au tinut si 10 spectacole pe zi, fiind cumparate bilete cu trei saptamani inainte.

Nebunia a continuat la Movieplex Plaza Romania. Ieri, la spectacolele de la 11.00 si 13.00, erau cozi, iar filmul a rulat cu salile pline. Vineri, "Razbunarea Sith" a adunat 1809 spectatori, cu incasari de 260.185.000 lei, sambata, 2.375 de romani au cumparat bilete in valoare de 335.020.000 lei, iar ieri, la ora 11.00, 823 de spectatori trecusera pe la ghiseul cinematografului Movieplex Plaza.

Si in cinematografele din tara, seria ultima din "Star Wars" a adunat numerosi fani si a stabilit un record, intrecandu-l si pe "Matrix". La cinematograful Glendale 4 din Constanta, 1.750 de persoane au vizionat pelicula lui George Lucas, vineri si sambata. Desi nu a fost bataie pe bilete, filmul a rulat cu salile pline.

Si la Timisoara, la cinema Capitol, in ziua de vineri, 1.448 de spectatori au adus incasari de 115.840.000 lei, iar sambata, pelicula a fost vizionata de 900 de persoane (72.000.000 lei incasari). S-a stat la coada aproximativ un sfert de ora, mergandu-se cu doua case deschise. Am cerut si parerea unor regizori romani vizavi de acest "fenomen" Star Wars.

"Nu sunt un fan al acestui gen, insa din punct de vedere tehnic este foarte bine realizat", ne-a marturisit regizorul Andrei Blaier, care va merge zilele acestea sa vada noua serie a peliculei. Sergiu Nicolaescu ne-a declarat ca filmul este bine realizat, are anvergura si imaginatie; "are de toate. Este un film remarcabil, indiferent de parerea unora sau a altora.

Pelicula este pentru public si tine cont de parerea lui. Lanseaza niste idei, sa spun asa, pozitive, pentru pace, destul de simpliste, dar le lanseaza".