In lipsa unui punct de vedere oficial al conducerii partidului, tinerii liberali au luat initiativa si au replicat criticilor la adresa guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu, lansate de presedintele Traian Basescu saptamana trecuta la postul public de televiziune.

Delegatia Permanenta a TNL a adoptat sambata, la Slatina, o rezolutie in care cere ca situatia dramatica creata de inundatiile din Banat sa nu fie prilej pentru "jocuri politice si demagogie" si sa nu fie folosita pentru plata unor "polite politice".

"Delegatia Permanenta a Tineretului National Liberal isi exprima speranta ca presedintele Traian Basescu va aprecia la justa valoare actiunea Cabinetului condus de Calin Popescu Tariceanu in fata dezastrului provocat de inundatii si isi va manifesta public aceasta apreciere.

In acest fel, domnia sa va raspunde cu aceeasi sinceritate si loialitate unui partener corect si loial", se arata in rezolutie. Organizatia de tineret a PNL tine sa-i reaminteasca sefului statului ca formatiunea liberala i-a fost acestuia un partener de incredere atat in campania electorala, cat si in timpul crizei politice majore generate de rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak.

In text, TNL sustine ca administratia centrala si autoritatile locale au actionat rapid si eficient in timpul celor mai mari inundatii din ultimele decenii si ca premierul Tariceanu a coordonat "cu eficienta si competenta" toate aceste eforturi, reusind sa depaseasca situatia deosebit de grava creata in Banat de "guvernarea corupta a PSD".

Gestul tinerilor liberali este singura reactie oficiala a PNL la declaratiile destul de dure ale lui Basescu. Delegatia Permanenta a partidului a evitat vineri sa ia in discutie acest subiect, iar premierul Calin Popescu Tariceanu a refuzat categoric, sambata, sa faca vreun comentariu pe aceeasi tema.

Presedintele TNL, deputatul Cristian Adomnitei, spune ca nu s-a consultat cu liderii de la centru cand a fost redactata rezolutia, invocand caracterul autonom al organizatiei pe care o conduce. "Nu am fost intru totul de acord cu parerile lui Traian Basescu.

Nu au existat victime, o parte din bunurile oamenilor au fost salvate, nu putem spune ca Guvernul a actionat ineficient", a explicat Adomnitei. De cealalta parte, purtatorul de cuvant la PNL, Eugen Nicolaescu, afirma ca tineretul liberal se poate exprima pe orice problema, atata vreme cat nu exista un punct de vedere al partidului pe aceeasi tema.