BCR Dinamic, fondul deschis de investitii administrat de catre BCR Asset Management, a fost singurul fond din Romania care a „batut" inflatia in luna aprilie, inregistrand o crestere de 2,1%.

Crestera inregistrata de la inceputul anului de catre BCR Dinamic a fost de 11% iar pe ultimele 12 luni aceasta a fost de 40%, activul fondului dublandu-se in acest an.

„Evolutia fondului BCR Dinamic demonstreaza calitatea strategiei adoptate de Consiliul de Administratie: randament bun la un nivel redus al riscului", a declarat Doru Puiu Tiberiu, director general BCR Asset Management.

Al doilea fond administrat de catre BCR Asset Management, BCR Clasic, continua sa obtina rezultate bune: de la inceputul anului activul total a crescut cu 27%, valoarea unitatii de fond cu 4,13% (anualizat 11,3%) si 15,72% pe ultimele 12 luni.

BCR Asset Management a obtinut, in 2004, un profit net de 2,23 miliarde de lei, profitul pe actiune fiind de 8.920 lei, respectiv o rentabilitate a capitalului de 44%.

„Actionarii au hotarat capitalizarea acestui profit in vederea majorarii ulterioare a capitalului social, majorare impusa de prevederi legale", a precizat Tiberiu.

Totodata, BCR Asset Management, ofera servicii de administrare a conturilor individuale pentru persoanele fizice sau juridice dispuse sa investeasca sume mai mari de un miliard de lei.

Acest serviciu este personalizat, fiecarui client fiindu-i oferita o solutie optima in functie de apetitul sau pentru risc, de capacitatea sa de a suporta riscul si de durata pentru care lasa activele in administrarea BCR Asset Management (durata minima este de un an).

SAI BCR Asset Management SA, membra a Grupului BCR, s-a constituit, in aprilie 2002, ca societate pe actiuni cu un capital social de 5 miliarde lei, subscris si varsat in conformitate cu reglementarile Legii nr. 31/1990, republicata si are ca obiect principal de activitate administrarea fondurilor deschise de investitii.