Cei trei jurnalisti romani au fost adusi in tara, in jurul orei 15.00. Pe aeroport au fost prezenti rudele ziaristilor, dar si presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu. La iesirea din avion, multimea prezenta le-a scandat numele.

Cei trei jurnalisti s-au imbratisat si cu presedintele tarii, apoi au intrat intr-un hangar de pe aeroportul militar Otopeni, fiind dusi intr-o locatie necunoscuta.

Seful Clinicii de Psihiatrie, de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, profesorul Florian Tudose a declarat pentru radio National FM, ca perioada in care vor sta in carantina ii va ajuta pe ziaristi sa se readapteze la viata obisnuita.

Ei trebuie sa ramana cateva zile in cercuri mici, cu putine persoane, cu familia si prieteni apropiati. Care insa ar trebui sa evite sa le puna celor trei cu tot felul de intrebari. In acest moment, orice agresiune le poate face rau, atat din punct de vedere psihologic, cat si de alta natura.

Parintii celor trei jurnalisti sunt preocupati de starea de sanatate a celor trei, toti remarcand nevoia vizibila de odihna a acestora.