Situatia lui Gica Hagi la Galata s-a complicat dupa infringerea suferita duminica in fata Fenerului (0-1), esec echivalent cu pierderea titlului. "Vicele" Fatih Goksen a refuzat un raspuns ferm, "vom lua o decizie in urmatoarele zile", insa ziarele turcesti l-au condamnat deja.

"Hagi a fost demis in urma unei sedinte a Consiliului de Administratie tinute imediat dupa meci", a anuntat cotidianul "Star". Si "Vatan" e sigur ca "Regele" nu va mai sta pe banca sezonul viitor: "Si-a facut valiza! Isi va prezenta demisia duminica, la finele meciului cu Denizli.

Le-a marturisit unor apropiati ca e timpul sa plece din cauza criticilor la adresa sa, care ar putea afecta imaginea clubului. El va renunta inclusiv la banii pentru al doilea an de contract, circa 800.000 de dolari".

Rep - Gica, care-i pina la urma situatia?

Gica Hagi - Sunati-l pe presedintele Galatei. El trebuie sa stie cel mai bine si e singurul care poate lua o hotarire in privinta mea.

Rep - Inainte de derby spunea ca va continua cu tine. Dupa, unul dintre vicepresedinti, Goksen, nu mai era atit de sigur.

Gica Hagi - Ce pot sa zic? Intrebati-l!

Rep - Dar din punctul tau de vedere?

Gica Hagi - Eu consider ca am avut un an bun la Galatasaray, tinind cont de conditii si de banii putini pe care i-am avut la dispozitie. Am atins un obiectiv, luind Cupa, dar l-am ratat pe celalalt. Am facut si lucruri bune, am mai si gresit.

Cred insa ca evaluarea mea ar trebui sa plece de la situatia in care am luat echipa, fara sanse la o participare intr-o cupa europeana, si unde am adus-o.

Rep - Cine va sta pe banca duminica, la meciul cu Denizli?

Gica Hagi - Eu inca sint aici si miine voi conduce antrenamentul echipei. Ce va fi dupa aceea, ramine de vazut.

Rep - Hai sa punem raul in fata si sa zicem ca te vei desparti de Galata. Te-ar tenta Steaua sau mai degraba PAOK Salonic?

Gica Hagi - Ti-am mai spus. Deocamdata sint la Galatasaray si pina ce presedintele Canaydin nu se va hotari intr-un fel sau altul, nici eu nu pot sa vorbesc despre viitor.

Rep - Dar poti sa ne confirmi discutiile cu Gigi Becali?

Gica Hagi - Gigi m-a sunat si mi-a facut o oferta clara. A ramas sa reluam discutiile in vara, dupa ce Steaua si Galata vor termina sezonul. Atunci vedem ce si cum.

Dupa infringerea din derby-ul cu Fener, jurnalistii turci au scris despre "ucenicul Hagi"

"Milliyet": "Hagi a avut o prestatie buna de-a lungul sezonului, pe ansamblu, dar a gresit cu Fener prin schimbarile pe care le-a efectuat. A inlocuit un virf, Necati, cu un alt atacant, Hasan Kabze. Cu alte cuvinte, in loc sa riste a preferat un joc controlat"

"Sabah": "In meciul pe care l-am calificat drept finala secolului, mesterul Daum l-a prins in cursa pe ucenicul Hagi. Timp de 90 de minute i-a dat o lectie de antrenorat"

"Fotomac": "Hagi a demonstrat inca o data ca nu este antrenor, atunci cind l-a scos din joc pe cel mai bun om al echipei sale, Ribery, inlocuindu-l cu Arif"

"Hurriyet": "Era de neconceput ca Galatasaray, o echipa care n-a crezut deloc in titlu la inceputul sezonului, sa invinga. Este datoria de onoare a lui Hagi sa felicite Fenerul dupa ce, in cursul partidei, i-a inlocuit pe Ribery si pe Necati, iar apoi, in bataie de joc, l-a introdus pe Arif".

Hagi, ofertat la PAOK

Potrivit cotidianului elen SportDay, un impresar l-a propus pe Gica Hagi la PAOK Salonic, dar clubul grec a refuzat oferta, sustinind ca nu are bani sa-l tina pe banca pe tehnicianul roman. Mai ales ca, de curind l-a confirmat ca antrenor pe Nikolaos Karageorgiou, cu care PAOK a semnat un nou contract pe doua sezoane.

Karageorgiou, 42 de ani, are un salariu de 300.000 de euro, jumatate din suma primita de Hagi la Galatasaray.