Cu 10 zile inaintea meciului cu Olanda, selec-tionatele Romaniei vor disputa un meci amical in compania reprezentativelor Republicii Moldova. Meciul echipei de seniori se va juca la Bacau de la ora 20,15, iar partida dintre selectionatele de tineret va incepe la ora 16 si se va disputa la Botosani.

Antrenorul Victor Piturca a convocat pentru aceasta partida 18 jucatori, din care 16 activeaza in Divizia A. Singurii stranieri chemati la lot sunt portarul Bogdan Lobont care nu a mai fost introdus de mult timp in primul 11 al formatiei la care evolueaza, Ajax Amsterdam, si Razvan Cocis care joaca in campionatul Moldovei la Sherif Tiraspol.

Printre jucatorii autohtoni se numara patru jucatori de la Steaua, cate trei de la Rapid, Poli Timisoara si Rapid si cate unul de la Farul, Sportul, Universitatea Craiova.

In formatia Moldovei antrenata de fostul intrenational sovietic, vicecampion european in 1988, au fost convocati 20 de jucatori, din care sase nu joaca in campionatul intern. Printre stranierii Moldovei se afla si atacantul Viorel Frunza, jucator al Divizionarei B, FC Vaslui.

Programarea meciurilor amicale ale reprezentativei nationale in provincie are si scopul revigorarii fenomenului fotbalistic din aceste localitati, cat si renovarea arenelor. Asa s-a intamplat anul trecut sau in 2002 cand nationala a jucat la Craiova si la Timisoara.

Pentru amicalul de azi, autoritatile de la Botosani si-au luat rolul in serios si au transformat meciul selectionatelor de tineret intr-o sarbatoare locala.

La Bacau nu s-au facut prea multe, in ciuda faptului ca data meciului a fost comunicata de autoritati inca din luna februarie.

Echipa nationala a mai disput trei meciuri cu reprezentativa Moldovei, toate incheiate cu victoria romanilor.

Meciul de azi nu va fi trecut in palmaresul celor doua echipe. Partida va fi arbitrata de Marian Salomir, secondat de asitentii Cristian Nica si Ionel Popa