"Ofertele pentru privatizarea BCR vor fi primite pana in luna septembrie, iar lista scurta a finalistilor pentru preluarea bancii va fi anuntata inainte de octombrie", a declarat Dragos Neacsu, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice.

El a aratat ca procedura trebuie incheiata in luna septembrie, pentru a se putea face anuntul de privatizare a celei de-a doua banci ramase in proprietatea statului - Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) - inainte de finele lui octombrie. "Intre cele doua privatizari va exista un decalaj, pentru ca sunt investitori interesati de ambele banci.

Dupa ce publicam lista scurta de la BCR, vom face anuntul de privatizare de la CEC", a explicat Neacsu. Potrivit acestuia, Guvernul doreste sa parcurga, in 2005, macar una dintre etapele de vanzare a CEC.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului este principalul actionar al BCR cu 36,88% din capitalul bncii, dupa ce a vandut, anul trecut, un pachet de 25% plus doua actiuni catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Finance Corporation, pentru 222 milioane de dolari.

Ceilalti actionari sunt salariatii BCR, cu 8% din titluri, SIF Oltenia - 6,11%, SIF Banat-Crisana - 6%, SIF Transilvania - 6%, SIF Moldova - 6% si SIF Muntenia - 6%.