Dupa cateva saptamani in care apelurole sale nu au avut nici un ecou, presedintele-director general al SRTv, Valentin Nicolau, a cerut ieri ajutorul fostului sau protector, Adrian Nastase, pe care l-a rugat, printr-o scrisoare deschisa, sa-i faciliteze accesul la stenogramele conmisiei de ancheta a postului public de televiziune.

In acelasi timp, omologul sau de la SRR, Dragos Seuleanu, a trecut la atacuri politice la adresa ministrului de Externe, pe bani publici, prin intermediul radioului public.

Radioul public, folosit pentru rafuielile politice ale sefului

Dragos Seuleanu, presedintele-director general al Radio Romania, s-a folosit de postul finantat din bani publici pentru a se rafui cu ministrul de Externe.

Ieri, pe postul public de radio pe care inca il conduce, Dragos Seuleanu i-a cerut sefului diplomatiei Mihai Razvan Ungureanu sa-si faca un examen de constiinta: "Il auzeam putin mai inainte pe ministrul de Externe care era foarte mandru in legatura cu comportamentul pe care l-a avut in legatura cu aceasta criza", a spus Seuleanu.

"Cred ca ar trebui sa-si faca o evaluare de constiinta si sa-si aminteasca cum s-a purtat in primele clipe dupa ce ziaristii romani au fost rapiti, cand suna in redactii si spunea sa nu se vorbeasca despre acest subiect. (...) Cred ca trebuie sa invete oamenii politici sa se poarte si apoi sa-si asume raspunderea", a indemnat seful Radio Romania.

De mai bine de un an incoace, de cand aservirea si manipularea politica in favoarea PSD de la Radioul public au ajuns subiect al unor rapoarte internationale (de la cel al Reporters sans Frontieres pana la cel al Departamentului de Stat al SUA),

organizatiile neguvernamentale au facut in van apel la constiinta lui Dragos Seuleanu si au asteptat in zadar gestul demisiei care presupunea asumarea responsabilitatii.

(Romania Libera, Gelu Trandafir)