Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, a adoptat marti Ordonanta de modificare a Codului Fiscal, ceea ce face ca actul sa fie gata pentru promulgare de catre presedintele Traian Basescu.

Deputatii au acceptat toate amendamentele facute de Comisia de buget-finante. PSD si PPRM au votat impotriva, iar grupurile parlamentare ale minoritatilor au votat alaturi de coalitia de guvernare in favoarea noului Cod Fiscal.

Noul sistem de impozitare propus de Guvern introduce o cota unica pe venituri si pe profit de 16 la suta, majoreaza impozitul pe veniturile microintreprinderilor de la 1,5 la 3 la suta si majoreaza plafonul de venit neimpozabil pentru pensii la noua milioane de lei.

De asemenea, noul Cod Fiscal majoreaza nivelul accizelor la alcool etilic, tigarete, benzina si motorina, introduce accize la pacura si electricitate si elimina unele facilitati fiscale.

Acest lucru a stranit comentarii din partea colegilor aflati la putere.

Potrivit radio Nationall FM, Deputatul PSD Mihai Tanasescu spune ca, prin noul Cod Fiscal, guvernul Tariceanu vrea sa acopere golul creat la buget de aplicarea cotei unice.

De cealalta parte, liderul grupului parlamentar PNL, Eugen Nicolaescu acuza cele doua partide de ignoranta.

Noul Cod Fiscal mai trebuie doar sa fie promulgat de presedintele Traian Basescu.