Locul in care se afla in prezent cei trei jurnalisti ramane in continuare cunoscut doar de un cerc restrans de persoane. Fostul sef al SIE, Catalin Harnagea, a declarat, pentru Realitatea TV, ca jurnalistii s-ar putea sa nu se afle intr-un spital, ci mai degraba de un sanatoriu din apropierea Capitalei.

Harnagea sustine ca cei trei sunt intr-un mediu prietenos, linistit si retras. Ei trebuie sa povesteasca ce li s-a intamplat in Irak, unde anume, cum au perceput evenimentele si ce sentimente au avut atunci.

Izolati de rude si prieteni, jurnalistii sunt practic la prima povestire si, deci, pot oferi informatii deosebit de utile anchetei.

In acelasi timp, intrebarile vor fi puse treptat, pentru a evita eventuale socuri post-traumatice.

Oficial nu a fost dezvaluit cat va dura carantina, dar parintii au fost informati ca vor mai trece cateva zile pana isi vor vedea copiii.

Dupa cum transmite TVR, comisia SRI va cere Serviciului sa prezinte, o informare despre declansarea, evolutia si finalizarea situatiei jurnalistilor luati ostatici in Irak si sa faca precizari la Raportul de activitate pe 2004, pentru a fi discutate in comisie, in prezenta conducerii SRI.

Presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca peste o saptamana, membrii comisiei vor face, impreuna cu Biroul executiv al SRI, "o evaluare in comun" si, in functie de aceasta, se va decide daca va fi necesar ca SRI sa completeze documentul depus.