Pedeapsa cu inchisoarea pentru nedeclararea veniturilor din meditatii a fost eliminata. Senatorii juristi au decis excluderea din Legea pentru combaterea evaziunii fiscale a unei prevederi in acest sens.

Senatorul PNL Nicolae Vlad Popa a declarat pentru National FM ca va trebui gasita o solutie pentru ca profesorii sa isi declare veniturile.

In proiectul guvernului nedeclararea veniturilor din meditatii constituia evaziune fiscala. Infractiunea se pedepsea cu inchisoarea de la doi la opt ani si cu interzicerea unor drepturi.

Senatorii din Comisia juridica si cei din Comisia buget-finante au decis excluderea acestei prevederi. Senatorii au pastrat insa pedeapsa cu inchisoarea pentru toate celelalte fapte savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale.

Tot Comisia juridica a decis si eliminarea articolului care l-ar fi scutit total de pedeapsa pe cel ce prejudicia statul cu pana la 50.000 de euro.

Proiectul de lege privind prevenirea si combarea evaziunii fiscale urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Senatului, dupa care va fi trimis la Camera Deputatilor.