Presedintele PD, Emil Boc, si vicepresedintele Adriean Videanu sunt primii democrati care isi anunta candidatura pentru sefia formatiunii. Emil Boc a declarat, miercuri, ca va candida pe baza unei motiuni de orientare populara, contrar orientarii social-democrate a PD.

El a afirmat ca PD se afla in momentul de fata in centrul scenei politice si, de aceea, trebuie schimbata orientarea doctrinara a PD, pentru a pune in concordanta actiunea de la nivel politic cu doctrina formatiunii.

Motiunea lui Emil Boc va avea ca punct de plecare - spune el - documentul pe baza caruia Traian Basescu a castigat alegerile din PD in 2001 si este de parere ca acest document contine deopotriva teze social-democrate si populare. In plus, afirma Emil Boc, PD nu trebuie sa aiba un drum comun cu PSD, nici in plan intern si nici in plan extern.

RADIO ROMANIA ACTUALITATI aminteste faptul ca atat PD, cat si PSD sunt in momentul de fata formatiuni cu doctrina social-democrata si fac parte din Internationala Socialista.