Purtatorul de cuvint al Presedintiei Adriana Saftoiu a declarat, joi seara, ca activitatea grupului operativ de la Cotroceni s-a incheiat odata cu intoarcerea celor trei jurnalisti acasa.

Ea a precizat ca Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au dorit sa se intoarca acasa impreuna cu familiile, ei transmitind colegilor din presa sa-i inteleaga in aceste momente.

Saftoiu a precizat ca, desi cei trei sunt in tara de patru zile, este pentru prima data cind se reunesc cu familiile lor si au dorit foarte mult sa se intoarca impreuna acasa.

Purtatorul de cuvint al Presedintiei a mai spus ca jurnalistii sunt intr-o stare generala de sanatate buna, dar ca urmeaza o perioada de recuperare individuala.

"Vor decide singuri momentul in care se pot exprima public", a declarat Adriana Saftoiu.

Pe de alta parte, ea a multumit presei pentru colaborare pe durata crizei.

"In cazul in care au existat in aceasta perioada lucruri care, desigur, pe nici unul dintre noi nu ne-a satisfacut in egala masura, speram ca acum, cind sunt acasa, sa ramina acest lucru.

Sunt acasa, sunt tineri, speram ca se vor recupera si ca in curind ii veti avea in mijlocul vostru", a mai declarat purtatorul de cuvint al Presedintiei.

Desi echipe ale posturilor de televiziune s-au aflat la mai multe intrari ale Palatului Cotroceni, nici una nu a putut surprinde sosirea sau plecarea ziaristilor.