4,5 milioane de euro, aceasta este suma pentru care se vor "bate" duminica romanii pasionati de jocul 6/49. Suma, reprezentind premiul la categoria 1, constituie record absolut in istoria de 100 de ani a Loteriei Nationale, ne-au spus ieri organizatorii. La categoria a 2-a, cel mai mic premiu va fi o Dacia Solenza.

Cele 4,5 milioane de euro s-au acumulat pe parcursul a noua saptamini in care nici un jucator nu a ghicit combinatia de sase numere norocoase. Nu s-a mai cistigat de la Paste, astfel ca au fost opt saptamini de report consecutiv.

In plus, pentru ca luna mai este declarata luna tragerilor speciale, Loteria a suplimentat saptaminal cistigul la categoria 1 cu cite 10 miliarde de lei", a explicat Cristina Libidov de la CN Loteria Nationala.

Pentru saptamina aceasta, organizatorii mizeaza pe cel putin doua milioane de variante, sumele acumulate din vinzarea biletelor urmind sa fie impartite astfel: 50% la categoria 1, 20% la categoria a 2-a si 30% la categoria a 3-a, cu patru numere corecte din sase.

Fiind "luna tragerilor speciale", pretul variantei simple este mai scump cu 25%, dar va reveni din iunie la valoarea stabilita, de 40.000 de lei.

Organizatorii sustin ca, in cazul in care marele pot va fi adjudecat duminica de o singura persoana, s-ar inregistra un record dublu: cel mai mare premiu pus in joc vreodata de Loteria Nationala si cel mai mare premiu cistigat vreodata de un roman la 6/49. Acum, recordul este detinut de un aradean care a cistigat, la sfirsitul lunii martie a acestui an, 97,3 miliarde lei.

Un alt mare premiu pus in joc la 6/49 a fost impartit anul trecut de trei prieteni.

Cum aflati rezultatele extragerii

Extragerea de duminica va fi difuzata de postul national de televiziune incepind cu ora 19.50. Atit rezultatele extragerii cit si omologarile vor fi disponibile pe site-ul Loteriei Nationale (www.loto.ro), incepind cu ora 19.00, au anuntat ieri organizatorii.