Vineri dimineata, in jurul orei 5.00, procurorii Parchetului General au emis un mandat de retinere pe numele omului de afaceri Dinu Patriciu, dupa o audiere maraton de mai bine de 18 ore, transmite Europa FM. Decizia procurorilor pare sa-i fi luat prin suprindere pe avocatii lui Patriciu.

Avocatul sau Cristian Iordanescu sustine ca ordonanta de retinere a fost data inainte de incheierea audierilor ceea ce nu e legal.

Brokerul Octavian Dragolea a declarat la radio National FM ca actiunile Rompetrol au fost oprite vineri de la tranzactionarea bursiera pentru a avea o piata ordonata.

Acesta este cercetat penal, alaturi de alte 5 persoane din conducerea Petromidia, intr-un dosar privind diverse infractiuni economice.

Potrivit radio Romantic FM, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost chemat pentru audieri in dimineata zilei de joi, in dosarul Petromidia la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Procurorii au solicitat informatii suplimentare privind investitiile facute la Petromidia si activitatea rafinariei dupa privatizare.

Ministerul Public a anuntat, la sfarsitul lunii martie, ca proprietarul rafinariei nu a facut investitiile promise si a pagubit statul cu cateva sute de miliarde de lei prin diminuarea unor taxe. Imediat, conducerea Rompetrol a fost pusa sub acuzare pentru evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune.

Bursa a reactionat si ea, pretul actiunilor Rompetrol Rafinare Petromidia inregistrand o cadere semnificativa in cursul zilei de joi, valoarea titlurilor Rompetrol scazand cu 6%.