Daca vrei o slujba buna si un salariu mare, trebuie neaparat sa ai pile. Acesta este rezultatul unui sondaj de opinie efectuat de o companie specializata pe piata serviciilor on line. Mai mult de jumatate dintre salariatii romani au fost angajati datorita relatiilor pe care le-au avut.

Nepotismul insa, are un concurent aprig, atunci cand vine vorba de gasirea unui loc de munca. Internetul. Tot mai multi romani apeleaza la site-urile de recrutare a fortei de munca, si reusesc sa obtina slujba pe care si-o doresc.

La intrebarea: ''Cum ati obtinut jobul actual?'', 53 la suta dintre romani au rapuns: PRIN RELATII. Cei care profita din plin de cunostintele pe care le au sunt, in general, romanii cu vaste cuprinse intre 35 si 45 de ani (59%).

Nepotismul functioneaza de minune in randul contabililor, care au declarat, in proportie de 65 la suta, ca au fost angajati pe pile.

Romanii cu venituri sub 150 de euro apeleaza cel mai des la cunostinte, in speranta cresterii veniturilor. In cazul celor cu salarii deja mari, situatia se schimba. Persoanele care castiga intre 150 si 300 de euro si-au incercat norocul pe internet.

Multi au si reusit. Site-urile de recrutare au fost luate cu asalt in general de tineri cu varste cuprinse intre 20 si 25 de ani. Aceasta metoda de cauatre a unui loc de munca a dat roade in special in cazul informaticienilor. 43 la suta dintre IT-isti au fost angajati prin intermediul internetului.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1200 de persoane, in intervalul 28 aprilie - 16 mai.