Sase muzicieni - Reinhard Stranzinger (Austria), Florin Ochescu, Sorin Chifiriuc, Totu Rares, George Baicea si Eugen Caminschi - sunt protagonistii unui minifestival de blues, ce se va desfasura vineri si sambata, in clubul Big Mamou.

Reinhard Stranzinger este unul din cei mai apreciati chitaristi de rock si blues din Austria. La 15 ani a primit in dar o chitara electrica cu care, in numai trei ani a uimit cluburile vieneze impreuna cu primul sau grup. A fost descoperit de un organizator de concerte, Hubert von Goisern, care este acum unul din cei mai importanti promoteri ai World Music in Europa.

Alaturi de trupa Alpikatzen a scos primul sau disc, in 1997, intitulat "Ois Oda Nix" ("Totul sau nimic").

De pe lista minifestivalului nu vor lipsi Florin Ochescu si Sorin Chifiriuc, cei doi chitaristi ale caror destine au un punct de plecare comun: Curtea Veche nr 43, una dintre primele formatii romanesti care, in anii '70, realiza o fuziune intre trei stiluri de rock diferite prin atitudine - southern, hard si punk.

In anul 1978 ei au ales drumuri diferite. Florin Ochescu a colaborat cu nume precum Rosu si Negru, Iris, Monolit, Sfinx, Holograf, Big Band Radio. Sorin Chifiriuc si-a pus si el amprenta "schifi" asupra trupelor cu care a colaborat: Iris, Sfinx, Academica, Domino, Roata, Electric Red Roosters sau Doi Galbini.

Un alt nume de pe afisul minifestivalului este Totu Rares, care, in ciuda alurii sale impunatoare, este un chitarist de mare finete si viteza, care s-a facut remarcat atat in Romania, cat si in Ungaria si Austria. Membru fondator al formatiei Trans Express, el a activat in Ungaria, alaturi de bateristul Raduly Bela. A mai cantat alaturi de Compact C.

Stabilindu-se la Bucuresti, a infiintat trupa Midnight Express.

Pana in urma cu 12 ani, George Baicea era un angajat la vama, care, in timpul liber, exersa la chitara. Descoperit de Alexandru Andries, devine chitaristul de suflet al acestuia, iar in timp, si-a dezvoltat propriile proiecte muzicale materializate prin albumele "Prins in trafic" si "Trafic greu".

El l-a impresionat pe Steve Clark, un basist american care a venit in Romania special pentru a colabora cu Baicea la realizarea albumului "Cinderella".

La Big Mamou va mai canta si Eugen Caminschi. Daca la inceputul activitatii sale el parea atras doar de blues, evoluand in trupe precum Roata, Electric Red Roosters si Black Cat, in ultimii ani a demonstrat ca poate aborda cu multa usurinta si alte genuri muzicale, cantand alaturi de Vama Veche, Mircea Vintila & Brambura si altii.