Antena 1 citeaza jurnalisti irakieni, potrivit carora, la ultimul interviu realizat inaintea rapirii, cei trei jurnalisti au fost insotiti de un alt cetatean irakian, apropiat al lui Munaf, care are relatii foarte bune cu Ambasada Romaniei de la Bagdad.

La finalul interviului pe care ziaristii l-au realizat cu un ministru irakian, personajul misterios nu a mai plecat odata cu cei patru, asa cum prevad legile arabe. Cetateanul irakian se numeste Jasem al Saadi, iar in prezent este de negasit. El ar putea juca un rol cheie in acest caz.

Alte semne de intrebare au fost puse, vineri seara, la Europa FM. Deputatul Cosmin Gusa a declarat ca detine informatii potrivit carora, cei trei jurnalisti romani au telefonat Ambasadei Romaniei din Irak, din sediul Ministerului Roman de Externe.

Mai mult, Gusa sustine ca Mohamad Munaf a fost, initial, refuzat de Ambasada Irakiana la Bucuresti, care nu a acordat vize jurnalistilor romani. A doua zi, Munaf s-a prezentat la ambasadorul irakian, cu un ofiter superior din Ministerul Apararii Nationale, pentru a facilita obtinerea vizelor.