Evenimentele se aglomereaza nu numai in fotbalul romanesc, ci si in cel european, o data cu apropierea finalului de sezon.

• Tensiunea se resimte nu doar in Divizia A, ci si in Divizia B. In Seria a II-a are loc astazi un meci vital, Dinamo II-Pandurii Tg.-Jiu, de rezultatul intilnirii putind atirna sansele oltenilor de a promova. Partida va fi transmisa in direct, la TV Sport, de la ora 11.00.

Si mai incordata e situatia din Seria a III-a, unde Jiul Petrosani si Gaz Metan Medias au acelasi punctaj in fruntea clasamentului, fiind departajate doar de golaveraj. Jiul joaca in deplasare, cu Tricotaje Ineu, iar Gaz Metan - la Dej, cu Unirea.

• Astazi e ziua decisiva pentru Ladislau Bölöni, singurul antrenor roman care profeseaza in Occident. Rennes, echipa lui Loti, ocupa locul patru (ceea ce aduce calificarea in Cupa UEFA) in campionatul Frantei, care programeaza azi ultima etapa.

Pentru a fi sigur ca-si pastreaza pozitia, Bölöni trebuie sa invinga, pe celebrul "Parc des Princes", formatia Paris Saint Germain, echipa clasata pe locul zece si ramasa fara obiective.

• Dupa ce a pierdut titlul, Gica Hagi e pe cale sa rateze si locul secund in campionatul Turciei. Invinsa etapa trecuta de campioana Fenerbahce, Galatasaray a alunecat pe pozitia a treia in clasament, fiind depasita de Trabzonspor. Asta-seara se disputa ultima etapa, in care Galata primeste vizita echipei de pe locul 5, Denizlispor.

Trabzon, in schimb, se deplaseaza la Istanbulspor, echipa clasata pe locul 17 si deja retrogradata. Trabzonspor are 74 de puncte, iar Galatasaray - 73. Daca pierde si, implicit, nu se va clasa pe unul dintre primele doua locuri, echipa lui Hagi va rata participarea in Liga Campionilor.