PSD si-a stabilit ieri Guvernul din umbra, ce va fi condus de fostul premier Adrian Nastase, in calitate de presedinte executiv al partidului. Cabinetul din Opozitie al PSD va fi format din sefii celor 15 departamente de specialitate, alesi aseara in prima sedinta a Comitetului Executiv National al PSD.

Astfel, pe lista Guvernului pesedist se regasesc fosti ministri din Cabinetul Nastase: Mihai Tanasescu – Departamentul de politici economice si financiare, Ecaterina Andronescu – Departamentul pentru Educatie, tineret si sport, Marian Sarbu – Departamentul de munca si solidaritate sociala, Marian Saniuta – departamentul de administratie si afaceri interne, vicepresedintele Ioan Mircea Pascu –

Departamentul de aparare, Dan Nica – Departamentul de transporturi si comunicatii, iar Vasile Dancu, fost ministru al Informatiilor Publice – Departamentul de cultura si culte.

Fostul cancelar Alin Teodorescu, "urecheat" de seful sau zilele trecute pentru ca a afirmat ca Ion Iliescu i-ar fi cerut anul trecut demisia lui Nastase, a fost "rasplatit" cu sefia Departamentului de strategii guvernamentale.

In schimb, Adrian Severin se va ocupa de Departamentul de relatii externe, Ion Neagu – Departamentul de justitie, Sorin Oprescu – Departamentul de sanatate, Liviu Dragnea – Departamentul de dezvoltare regionala, Ovidiu si Rovana Plumb – Departamentul de protectia mediului.

BLONDE. Prima misiune a Guvernului din umbra al PSD va fi intocmirea unui bilant al actualei guvernari la 6 luni de la inceperea mandatului. "Vrem sa aratam ca un guvern format din "Seculici" si "blonde norvegiene" nu inseamna nimic serios pentru viitorul acestei tari", a declarat presedintele Mircea Geoana.