Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Boris Tarasiuk, a organizat "ziua usilor deschise", invitandu-i pe ziaristi sa-i viziteze biroul de lucru, transmite Agentia "Rusia la zi". Cum intri in cabinet, dai cu ochii, pe peretele opus usii, de portretul noului presedinte al tarii, Viktor Iuscenko.

Peretele din dreapta a fost acoperit cu o uriasa fotografie cu "revolutia portocalie", cadou din partea sefului statului. Tot acolo au fost amplasate alte doua fotografii - una cu Insula Serpilor, cealalta cu Tuzla. "Valorile teritoriale trebuie aparate", a comentat ministrul, citat de agentia From UA, preluata de Agentia "Rusia la zi".

Biroul adaposteste si un alt cadou oferit de Iuscenko ministrului sau- este vorba despre un imens afis, cu urarile si dorintele celor care, in decembrie anul trecut, au ramas in Piata Independentei din Kiev, alaturi de opozitia de atunci - puterea de acum a Ucrainei.

Pe langa urari de sanatate si fericire, cat mai multe deplasari peste hotare, pe panou se mai pot citi: "Ucraina - in Europa", "Ucraina - in NATO", "Nu cedati rusilor nici cu un pas".