Considerat mai mereu "racheta numarul 2" si aflat in umbra lui Andrei Pavel, Victor Hanescu si-a obtinut ieri statutul de vedeta a tenisului romanesc. In varsta de 23 de ani, poreclit "Hane", jucatorul care nu rateaza nici un meci al echipei sale favorite, Steaua, a reusit ieri cea mai mare performanta a carierei sale profesioniste, inceputa in urma cu doar 5 ani.

Pe arena centrala de la Roland Garros, dupa un meci care a durat trei ore si jumatate, Hanescu a infrant rezistenta unuia dintre cei mai tenace tenismani din circuitul mondial, argentianul David Nalbandian, invingandu-l cu 3-2 (6-3, 4-6, 5-7, 6-1, 6-2).

In sferturile de finala ale turneului, romanul s-ar putea confrunta cu cel mai bun jucator al lumii, elvetianul Roger Federer, care l-a intalnit ieri pe spaniolul Carlos Moya. Anul acesta este unul deosebit pentru Victor Hanescu, dupa ce si-a ajutat echipa de Cupa Davis sa se califice in sferturile de finala ale competitiei.

Pentru ca a realizat una dintre cele mai mari performante ale tenisului romanesc din ultimii ani, Jurnalul National il declara pe Victor Hanescu drept "Omul Zilei".