Totodata, compania ofera si o noua platforma pentru utilizatorii de tip business.

Intel Corporation a prezentat doua noi platforme pentru PC-uri home si office.

Acestea combina tehnologii esentiale hardware si software, fiind concepute pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a rula simultan mai multe aplicatii pentru continut digital, permitand in acelasi timp companiilor sa creasca nivelul de securitate al PC-urilor, calitatea managementului de sistem si a capabilitatilor de colaborare.

Platformele combina cele mai recente microprocesoare, cipseturi si tehnologii de comunicatii Intel, precum si cateva inovatii in domeniul proiectarii de cipuri, pentru a face fata in mod mai eficient necesitatilor utilizatorilor, fie persoane fizice sau companii.

Pentru calculatoarele personale, Intel a creat tehnologii care ofera caracteristici noi de imbunatatire a experientei divertismentului digital.

Aceste tehnologii includ procesorul Intel(R) Pentium(R) D dual-core si familia de cipseturi Intel(R) 945 Express Chipset cu suport pentru caracteristici apartinand aparaturii electronice de larg consum, precum sunetul surround, imaginile de inalta definitie si capacitati de procesare grafica sporita.

In prezent, consumatorii isi folosesc PC-ul pentru a savura un continut digital tot mai consistent, care include muzica, imagini video si fotografii, dar si pentru a rula simultan mai multe aplicatii - de exemplu, pentru a juca un joc in timp ce in background inregistreaza un program TV.

Cu ajutorul unei retele personale si al unui PC cu procesor Intel Pentium D si cipset 945 Express, mai multe stream-uri de informatie audio, video sau de jocuri pot fi directionate simultan catre diverse persoane aflate in locuinta.

Pentru noua categorie de computere pentru birou, Intel a introdus Intel Professional Business Platform, care combina tehnologiile avansate ale companiei in domeniul securitatii, managementului si colaborarii, oferindu-le la un pret accesibil.

Printre imbunatatirile astfel realizate se numara introducerea tehnologiei Intel(R) Active Management (AMT), care ii va ajuta pe managerii IT sa monitorizeze sistemele, sa le actualizeze sau sa diagnosticheze problemele pentru toate sistemele din retea care au tehnologia AMT, chiar daca aceste PC-uri sunt inchise sau au probleme majore cu hard disk-ul sau sistemul de operare.

Professional Business Platform de la Intel se bazeaza pe noul Cipset Intel(R) 945G Express si pe adaptorul de retea optional Intel(R) PRO/1000 PM, precum si pe Procesorul Intel(R) Pentium(R) 4 cu Tehnologia Hyper-Threading (HT)1 din seria 600, recent introdus pe piata.

Un numar de producatori de sisteme vor furniza si PC-uri cu procesoare dual-core, pe langa aceste oferte care fac parte din programul Stable Image Platform initiat de Intel.

"Noile platforme home si office de la Intel marcheaza inceputul unei noi epoci in activitatile de computing personal, care corespund necesitatilor tot mai consistente ale consumatorilor de a-si utiliza PC-ul pentru a lucra si comunica, dar si pentru a se distra sau juca," a declarat Robert Crooke, vice president si general manager, Business

Client Group, Intel’s Digital Enterprise Group. "Noile platforme sunt adaptate nevoilor specifice ale unor segmente de piata, oferind in acelasi timp functionalitati de afaceri si caracteristici prietenoase pentru utilizatorul final."

Sunet surround, grafica performanta si programe TV pe calculatorul dvs. personal

PC-urile bazate pe platforma Intel pentru locuinta digitala ajuta la crearea unei experiente cinematografice reale chiar acasa la utilizatori.

Acestia se pot bucura pe calculatorul lor de o calitate a sunetului incredibila, prin intermediul tehnologiei Intel(R) High Definition Audio, care suporta pana la 7+1 canale de sunet si abilitatea de a trimite simultan mai multe stream-uri audio catre mai multe camere sau dispozitive din locuinta, prin porturile de iesire ale computerului.

Cu noul Intel(R) Graphics Media Accelerator (GMA) 950, performantele de grafica 3-D pot creste de aproape doua ori fata de generatia anterioara.

Acest sistem asigura culori vii si o calitate superioara a imaginii, precum si suport pentru un numar de display-uri cu ecran lat, inclusiv cele mai recente formate de TV high-definition, ca de exemplu 1080i.

Intel GMA 950 ofera suport pentru un card optional Media Expansion, care poate aduce programele TV direct pe calculator, si permite vizionarea de tip picture-in-picture, pentru ca utilizatorul sa poata vedea simultan doua canale TV, sau caracteristici de video recorder, pentru a putea urmari si inregistra programe TV live.

Tehnologia optionala Intel(R) Matrix Storage adauga suport imbunatatit pentru noile standarde de stocare a informatiei RAID 5 si 10, care se adauga suportului pentru standardele RAID 0 si 1, lansate anterior, crescand astfel in mod eficient capacitatea de stocare si contribuind la protejarea unor fisiere foarte importante sau a

continutului digital stocat in calculator, prin protejarea fisierelor respective pe hard disk-uri multiple.

Intel Professional Business Platform face parte din programul Intel(R) Stable Image Platform (SIPP), lansat de Intel cu doi ani in urma, in care configuratia hardware si a drivere-lor platformei nu se schimba pentru cel putin 12 luni de la data initierii programului.

Acest program, foarte popular in randul managerilor IT, poate contribui la reducerea numarului de configuratii PC administrate si validate, putand astfel sa reduca semnificativ costurile si complexitatea intretinerii sistemelor desktop, precum si nevoia de a instala noi aplicatii sau actualizari de securitate.

Intel Professional Business Platform ofera noi tipare, superioare calitativ, de colaborare intre partneri.

Combinarea unor tehnologii cum ar fi Intel GMA 950, Intel High Definition Audio si tehnologia Hyper-Threading deschide portile pentru aplicatiile video de inalta calitate, pentru transmiterea de voce prin Internet (VoIP) si pentru un nivel superior al aplicatiilor de colaborare online, care pot reduce semnificativ diferentele geografice.

Motorul de grafica Intel GMA 950 este conceput pentru a suporta caracterisiticile grafice ale urmatoarei generatii de sisteme de operare Windows* de la Microsoft Corporation, cu numele de cod "Longhorn."

"Microsoft si Intel colaboreaza indeaproape pentru a oferi o experienta complet noua pentru activitatile de computing de la birou," a declarat Will Poole, senior vice president, Windows, Microsoft Corporation.

"Impreuna cu Intel Professional Business Platform, sistemul de operare Windows XP* asigura performante si productivitate optime pentru mediul de afaceri prezent, si vom continua sa cooperam pentru a asigura sistemului Windows caracteristici de securitate, stabilitate si colaborare imbunatatite si de aici inainte."

Ambele platforme noi de la Intel, pentru utilizare home si office, sunt livrate cu caracteristici aditionale care includ suport pentru memorie Dual-Channel DDR2 la 667 MHz pentru performante de memorie sporite ale PC-ului, tehnologia Intel SpeedStep(R), care permite crearea unor sisteme mai silentioase si mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie,

caracteristica de securitate Execute Disable Bit, care contribuie la reducerea efectelor unor unor atacuri de tip "buffer overflow" cand se lucreaza cu anumite sisteme de operare recente, si tehnologia Intel(R) Extended Memory 64, care permite adresarea unei cantitati mai mari de memorie pentru aplicatiile care necesita aceasta caracteristica.