Goliciunea femeii e grozava si a ti-o arata in public, prin inter-mediul unei reviste, e o idee buna si un gest de independenta. Dupa ce s-a invirtit in jurul lumii timp de mai bine de 50 de ani, aceasta idee a aterizat taman in Romania, mai precis intr-un club pe cit de fitos, pe atit de discret, undeva prin Baneasa.

12 pustoaice, care aveau putin peste virsta majoratului, au fost inchise acolo, cu propriul acord si binecuvintarea reticenta a parintilor, pentru a participa la Miss Playboy, combinata dintre revista si PRO TV, care incepe sa se vada, de azi, la televizor.

Cantonamentul secret al fetelor care se lupta pentru un pictorial in „Playboy" nu e chiar atit de greu de gasit. Dificultatea mare consta in betonierele, basculantele, tractoarele, tirurile, avioanele, marfarele, drezinele, submarinele si toate celelalte vehicule care dau in gropi, cu cinci kilometri pe ora, pe drumul spre Baneasa.

Dupa ce treci de Mamele Omida, Minola, Rima si Gladiola care isi ofera serviciile prin metode outdoors specifice (panotaj agramat pe cartoane strimbe), mai ai de mers putin, facut la dreapta, tras frina de mina si te trezesti in rai. Sau, mai curind, intr-o poveste.

24 de sini ba la soare, ba la umbra

Intii e clubul, pe urma vine linistea. In spate sint piscina si o masa la care se lafaie Alba ca Zapada, Cenusareasa, Scufita Rosie, Cat Woman si restul personajelor - pina la 12 - din fictiunea erotico-glumeato-nu-stiu-ce ticluita de PRO TV pentru ore tirzii.

Stelutele „Playboy" sint imbracate, si totusi ti se pare ca viata da cu sini in tine din toate directiile, cu alte cuvinte, subconstientul tau maninca o bataie cu bulgari de toata frumusetea.

La masa asta a facut statie ideea controversata, de acum 50 de ani, a bosului „Playboy" Hugh Heffner: revistele cu femei goale nu sint neaparat ceva de tinut ascuns, cu rusine, sub cheie.

In club, fetele lincezesc, fac foamea, exerseaza pasi de dans, se imprietenesc formind bisericute de cite doua-trei, care incep razboaie si declara armistitii. Cu alte cuvinte, devin, din profane, aspirante la un pictorial „Playboy si o masina scumpa. Fara mobil, la regim, in tratamente cosmetice care urmeaza sa scoata din ele tot ce se poate mai bun si contacte foarte rare cu lumea din jur.

Dureaza ceva mai mult de doua saptamini, iar Mona Segal, producatoarea show-ului, e multumita de promotia din acest an: „Mai dezghetate, mai diferite, mai receptive. Si show-ul e mai complex".

Confesiunile unei stelute

Andreea A"., cenusareasa grupului, a implinit 19 ani, e blonda spre saten, cu ochi albastri si n-ar prea vrea sa se dezbrace. A venit convinsa de o prietena. „Cel mai greu mi-a fost sa-i spun tatei", zice. „Pina la urma, a fost de acord, dar mi-a promis ca n-o sa se uite in revista daca o sa cistig".

Ce ar vrea Andreea de la concursul „Playboy"? O sansa, ca toata lumea. „Nu-mi plac oamenii pe linga care trece viata. Cred ca poti deveni cineva de una singura si cred ca frumusetea te poate ajuta".

Andreea habar n-avea sa pozeze la inceput, dar prinde din mers, la fel cum a invatat pasii de dans sub supravegherea lui Edi, coregraful de la „Teo". „Imi place ca te poti misca asa, asa, asaÉ", descopera ea bucuriile modelingului. Totusi: „Nu vreau sa ma expun. Nu o sa ma expun".

Pe peluza, la citiva metri de masa unde sintem, lucrurile se incing. Una din cele 11 albecazapezi trage timid de funda bluzei si blitz-ul lui Zoli, fotograful, incepe sa clipeasca isteric. Inceputul e greu. Celelalte pustoaice incep sa se agite, de-abia asteapta sa arate si ele un sin, o portiune de sold, o atitudine, ceva care sa semene cit mai mult cu idealul „Playboy".

Iarba prin par, soare prin crengi, gheata in pahare, clame si elastice de par roz, verde, bleu pe mese. Andreea A. o tine langa pe-a ei, cu „dumneavoastra" si „eu nu ma dezbrac", tatal ei este sofer de TIR. E la Relatii Economice (ea, nu tatal) si ii face toata hirtogaria pentru transporturile pe care le are de facut afara, e clar ca se da in vint dupa el.

Alti barbati? Bineinteles, prieten: „Conteaza ochii." Un sef mai batriior, pe care l-a avut ca secretara: „Eram prea draguta, va dati seama ce-a iesit". Un golan, in metrou: „Am facut cinci ani de karate, ia uitati ce muschi am. M-a pipait si i-am dat un pumn, l-am dat cu capul de baraÉ".

E clar, nu e de glumit cu Andreea A. Totusi, intre masina si masina cu pictorial, ce-ar alege? „Masina cu pictorial", zice. Si-atunci, cum adica nu te dezbraci? „Nu ma dezbrac. Acolo da". Intr-un viitor incert, care incepe asta-seara la PRO TV, dupa stirile de noapte.