Fostul presedinte al PNL, Valeriu Stoica, a declarat, luni, ca omul de afaceri Dinu Patriciu trebuie sa aleaga intre a face politica sau a face afaceri. "Vrea sa faca politica, atunci sa se dedice politicii. Vrea sa faca afaceri, atunci trebuie sa fie neutru in politica", a spus el.

Valeriu Stoica a facut aceste afirmatii in cadrul emisunii "Romania la raport" realizata de Carol Sebastian la Radio MIX.

Fostul lider al PNL a mai spus ca "Dinu Patriciu e victima propriei lui dorinte de a face ambele lucruri deodata". "Daca se rezuma la afaceri si nu facea politica, nu cred ca-si crea dusmaniile pe care si le-a creat si nu cred ca ar fi putut fi folosite impotriva lui dusmaniile politice, asa cum din pacate au fost folosite", a continuat Stoica.

In acelasi context, referindu-se la masura arestarii omului de afaceri, Valeriu Stoica a spus ca "a fost o graba a Parchetului pe care nu mi-o explic in ceea ce priveste masura retinerii si propunerea de arestare, cata vreme nu existau imprejurarile exceptionale care sa justifice arestarea".

"Nu era nevoie sa se faca o asemenea propunere" a mai spus fostul ministru al Justitiei din perioada 1997-2000.