Balamuc total in PPRM: presedintele partidului, Corneliu Ciontu, este dat afara din partid de presedintele de onoare C.V. Tudor. La doua luni dupa ce l-a instalat pe scaunul lui si dupa ani intregi in care Ciontu a fost mina lui dreapta, Vadim sustine ca acesta e analfabet si „cel mai prost dintre cei care ii carau servieta".

Corneliu Ciontu anuntase ieri, cu putin timp inainte de a fi dat afara din partid, ca va pleca daca formatiunea va reveni la vechea denumire. El sustine ca a obtinut primirea in grupul parlamentar al Partidului Popular European a reprezentantilor PPRM, lucru neconfirmat insa de oficialii de la Bruxelles.

„Avind in vedere tentativa de puci la care s-au dedat numitii Cornel Ciontu si Anghel Stanciu, instigati de unii lideri ai PSD, carora le-au promis anexarea PPRM-ului, am luat hotarirea sa-i exclud din partid pe cei doi impostori politici". Asa incepe scrisoarea trimisa ieri, in numele lui Corneliu Vadim Tudor, mai multor redactii.

Mesajul acestuia, extrem de dur la adresa a doi dintre oamenii care pina ieri ii erau apropiati, vine la o zi dupa ce Vadim acceptase, „la cererea organizatiilor de femei si tineret si a liderilor grupurilor parlamentare", sa revina in fruntea partidului si la citeva ore dupa ce Ciontu afirmase ca nu e de acord cu ce se intimpla.

Acesta din urma declara, ieri la prinz, pentru „Evenimentul zilei", ca va demisiona daca in Consiliul National Extraordinar al PPRM se va hotari revenirea la sefia partidului a lui Corneliu Vadim Tudor si intoarcerea la vechea denumire a formatiunii, pentru ca nu el nu este „o marioneta".

„Zapaciti de cap" de „tartorul" Nastase. Vadim i-a luat-o insa inainte lui Ciontu. „Am sa propun Plenarei Extraordinare a Consiliului National al PPRM, care va avea loc simbata, validarea prin vot a acestei decizii (de excludere - n.r.), in conformitate cu statutul formatiunii noastre politice.

Aceia care doresc sa-i urmeze, in speranta unei iluzorii guvernari si imbogatiri alaturi de mafiotii din PSD, n-au decit sa plece acum. Anunt, totodata, ca voi propune Camerei Deputatilor inlocuirea imediata a lui Cornel Ciontu si a lui Anghel Stanciu".

„Pentru ca lucrurile sa fie foarte clare, anunt retragerea sprijinului politic pe care i l-a dat PPRM lui Adrian Nastase (tartorul care i-a zapacit de cap pe Corneliu Ciontu si Anghel Stanciu) si hotarirea partidului nostru de a vota pentru destituirea acestuia din functie".

Ciontu se da politician de succes, Vadim il face prost si analfabet. Ciontu sustine ca ipoteza apropierii sale de PSD e „ilogica" atita vreme cit el militeaza pentru afilierea PPRM la Partidul Popular European.

El afirma ca indepartarea sa e dorita de anumite persoane deranjate de faptul ca a reusit, in urma celor doua intilniri pe care le-a avut cu presedintele grupului PPE din Parlamentul European, Hans-Gert Pottering, afilierea observatorilor partidului sau la grupul popular. „Am fost de doua ori la Bruxelles, impreuna cu Dorel Onaca.

Urmeaza sa am o intilnire privata cu domnul Pottering la Bucuresti", s-a laudat Ciontu. Informatia furnizata de el nu a fost insa confirmata si de purtatorul de cuvint al sefului grupului parlamentar al PPE, Kathrin Ruhrmann. „Noi discutam cu toata lumea, sintem foarte deschisi, dar deocamdata nu exista observatori ai Romaniei, asa ca nu au cum sa se afilieze.

In momentul in care vor exista, vor face o cerere de afiliere si vom lua o decizie", a declarat doamna Ruhrmann.

Cit despre Vadim, acesta spune ca „este culmea ridicolului ca un electrician pensionar si analfabet, pe nume Cornel Ciontu, care nu stie nici o limba straina si a fost activist PCR la sectorul 5, personaj mediocru pe care l-am instalat, provizoriu, in locul meu fiindca nu gasisem altul mai prost printre cei care imi duceau servieta - sa pretinda ca el va baga PPRM in Europa!".