Iunie si iulie ne vor incinge bine, cu temperaturi de peste 36°C, iar in august vom trece de la canicula direct la bruma.

IUNIEIn cursul lunii iunie va fi mai cald decat in mod obisnuit, in cea mai mare parte a tarii. Nu vom mai avea parte de ploi la fel ca in intervalul precedent, insa, potrivit specialistilor din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, in sud-vestul si sudul tarii, cantitatile de precipitatii pot depasi valorile obisnuite.

In primele doua decade va predomina o vreme in general frumoasa, cu intervale caniculare, in care se asteapta atat temperaturi maxime care pot ajunge la 35-36°C, in sud, cat si nopti tropicale, cu temperaturi minime care vor depasi 20°C, in sud-vest si pe litoral. In ultima decada, frecventa zilelor cu instabilitate atmosferica va fi mai mare si se va manifesta prin averse.

IULIE. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, cu exceptia regiunilor din nord-vestul si sud-estul tarii, unde vor avea o tendinta spre excedent. In "luna lui Cuptor", in care valorile medii ale temperaturilor maxime s-ar situa intre 21°C si 31°C, cele mai ridicate temperaturi pot depasi 35°C, in sudul tarii.

Temperaturile minime se vor incadra intre 9°C si 19°C, mai coborate in depresiunile din centru si nord, dar si mai ridicate in sud si pe litoral, unde frecventa noptilor tropicale, cu temperaturi minime de peste 20°C, va fi mare.

AUGUST. In ultima luna de vara, temperatura aerului va reveni oarecum la normal, insa, in prima decada, va predomina o vreme frumoasa si calduroasa, cu temperaturi maxime ce vor depasi 35°C in sud. Cantitatile de precipitatii vor fi peste valorile obisnuite in sudul tarii si in est.

In partea a doua a lunii se va inregistra o scadere treptata a temperaturilor, iar numarul de zile cu instabilitate atmosferica va fi mai mare si se va manifesta prin averse.

Fata de regimul climatic al temperaturilor minime cuprins intre 8°C si 18°C, in cele mai reci nopti sunt posibile valori mai scazute – sub 5°C –, facand posibila aparitia brumelor timpurii in depresiunile din centrul si nordul tarii, spre sfarsitul lunii. Aceste informatii vor fi actualizate de catre ANM prin prognozele de scurta si medie durata.