Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a aprobat demisia, incepand cu data de 1 iulie, din functia de consilier de stat din cadrul Administratiei Prezidentiale, a Stanei Anghelescu, care si-a dat demisia din motive personale.

Stana Anghelescu este sotia unui cunoscut om de afaceri, proprietar al marcii de tigari "Anghelescu". Recent, verificarile facute de fisc la firmele lui Anghelescu au scos la iveala nereguli destul de grave.

Controversatul om de afaceri a fost, in ultima vreme, tinta unor anchete jurnalistice care au demonstrat presupuse acte de evaziune fiscala.

De aceste probleme a fost legat si numele consilierului prezidential, care, pina in urma cu sase luni, a fost administratorul firmelor conduse de sotul sau.

O alta coincidenta legata de demisia Stanei Anghelescu este interiul acordat de Traian Basescu ziarului "Adevarul", in urma cu doua saptamini, in care presedintele ii atentiona pe doi apropiati ai sai sa inceteze cu zvonurile privitoare la influenta pe care acestia ar exercita-o asupra sa. Unul dintre cei doi nominalizati era chiar Florin Anghelescu.