Creat in 1998, parteneriatul dintre L’OREAL si UNESCO, "For Women in Science", reprezinta cel mai prestigios program de anvergura internationala care are drept obiectiv recompensarea femeilor in stiinta si crearea de noi vocatii pentru tinerele care aleg sa lucreze in acest domeniu.

In fiecare an, un juriu format din savanti de renume recompenseaza pentru contributia adusa la progresul stiintific 5 cercetatoare eminente, fiecare dintre ele fiind reprezentanta unui continent. Fiecare laureata este rasplatita cu 100 000 USD.

De asemenea, L’OREAL si UNESCO confera tinerelor cercetatoare din intreaga lume 15 burse in valoare de 20 000 USD fiecare. Ele sunt astfel incurajate sa isi continue cercetarile in centre de referinta pe plan mondial.

Anul acesta, data limita de trimitere a dosarelor de inscriere pentru bursa "For Women in Science" este 15 august. Dosarele se trimit la Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO iar formularul de inscriere se gaseste pe site-ul UNESCO la adresa http://portal.unesco.org/en/ev.php@URL_ID=14633&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html.

Pentru detalii despre bursa L’OREAL-UNESCO, accesati site-ul www.forwomeninscience.com

Din 1998, anul in care a fost creat programul "For Women in Science", 111 femei de stiinta din 59 de tari au primit bursa L’OREAL-UNESCO si astfel li s-a recunoscut excelenta in cercetare si au fost incurajate in cariera lor.

Doi ani consecutiv, in 2003 si in 2004, cate o cercetatoare romanca a primit bursa L’OREAL - UNESCO.

In 2003, bursa a fost primita de catre Adriana Jalba, o tanara cercetatoare din Tulcea.

Bursa obtinuta a ajutat-o sa isi continue studiile in probleme de ecologie si de conservare a speciilor in Danemarca, la Institutul National de Cercetare a Mediului Inconjurator, unde in anul 2000 au fost patentate noi metode de studiu a influentei poluantilor asupra plantelor.

In anul 2004, Doctorul Pediatru Elena-Luminita Bradatan din Iasi a primit o bursa pentru un studiu de cercetare in domeniul oncologiei.

Proiectul "For Women in Science" reprezinta un exemplu nobil si unic de parteneriat intre sectorul privat si o organizatie interguvernamentala. Este angajamentul grupului L’OREAL pentru care cercetarea este strategica, si o organizatie internationala de talia UNESCO.