Intalnirea cu leul nou s-a transformat intr-o acerba competitie de imagine intre banci. La miezul noptii trecute, oficialii romani au marcat cu prezenta extragerea primului leu nou din bancomatele BRD Societe Generale din Piata Victoriei. Cu toate acestea, nu numai banca "de protocol" a alimentat bancomatele cu lei noi.

In ultimele zile s-a speculat prezenta demnitarilor romani la banca mentionata prin legaturile afective avute cu unul dintre fostii oficiali ai institutiei respective. Intrebarea a fost de ce nu s-au dus mai-marii statului la BCR, prima banca din sistem ca pondere total active bancare, cu o cota de 26%, aflata in plina campanie de privatizare.

S-a spus ca BCR n-ar avea conditii tehnice pentru performanta "de la miezul noptii", respectiv functionarea fara incidente a bancomatului care va arata romanilor primul leu greu. Oficialii BCR spun ca banca a alimentat cu lei noi 200 din cele 1.000 de bancomate proprii si ca leul putea sa iasa si aici "din vizuina" la miezul noptii.

BRD a alimentat 125 de bancomate, in timp ce si alte banci, precum Banc Post, ING Bank sau Alpha Bank, au tinut sa marcheze evenimentul asigurandu-si conditiile tehnice ca orice persoana detinatoare de card sa extraga leul nou din bancomat inca din primele clipe ale lunii iulie.