Dupa ultimele evolutii separate si iesiri nervoase, PNL si PD s-au intors acasa si au recurs la adjective comune pentru a sublinia ca Alianta "e solida". Decat solida, mai bine solidara - fiindca intre timp aliatii au furnizat destula munitie adversarilor. Ziarele si televiziunile au trecut deja la "grila" de vara prezentand tot felul de scenarii pline de rasturnari, tradari si intoxicari.

Printre autorii noului val se numara dnii Cozmin Gusa si D.I. Popescu iar din coproductia si coprocultura lor rezulta ca la toamna s-ar putea contura o alta majoritate parlamentara unde locul PD ar putea fi luat de PSD. Atat dl Gusa, devenit inamic inversunat al presedintelui Basescu dupa ce acesta a facut imprudenta de a-l abandona pe linia de centura, cat si dl D.I.

Popescu, marele nas al guvernarii PSD, pretind ca schimbarea schimbarii se coace in aceasta vara cand presedintele insusi ar pritoci "scoaterea PD de la guvernare" si trecerea lui in opozitie pentru "a castiga zdrobitor in 2008". Aici si-ar gasi explicatia si fraza din motiunea populara a dlui Boc unde PD isi propunea sa castige singur alegerile viitoare.

Sigur ca ceva o fi adevarat in aceste "lecturi infidele" ale declaratiilor infidele lansate de protagonisti intr-un moment sau altul. La fel de adevarat este insa ca a interpreta la nesfarsit fiecare gest si fraza atribuindu-le semnificatii si consecinte in functie de intentii greu de controlat - seamana cu o diversiune prost camuflata.

S-ar zice ca vestita "comunitate de informatii" pe care presedintele si-o doreste cat mai degraba sub comanda sa face deja un joc dublu lucrand pentru "aliante" nedeclarate.

Asa a aparut si scenariul care-i atribuie premierului Tariceanu intentia de a demisiona - "daca altfel nu se poate, ne intoarcem la popor" - in cazul in care Curtea Constitutionala, plina de rubedeniile PSD, va declara neconstitutional pachetul legislativ pentru care guvernul si-a asumat raspunderea. D.I.

Popescu s-a intors si el - cu spatele - la popor anuntand ca dl Iliescu "nu si-a spus ultimul cuvant" si ca la toamna "ne asteapta surprize de proportii sub acest aspect". Suna amenintator.

Ce ne asteapta? Toamna patriarhului? Un puci? Alta mineriada Iliescu - Cozma? De altfel, ca din intamplare, dl Iliescu revine in presa centrala ("Adevarul") cu interviuri ample, zile la rand, unde se rafuieste din nou cu "frustratii" din Piata Universitatii, scuza mineriadele, regreta ca nu l-a gratiat pe Cozma mai devreme, acuza victimele mineriadei de agresiune si se autodescrie ca "un

democrat" inca de pe cand era mare activist de partid. Comunist si democrat - ce oximiron rasuflat. Si cand ziceati ca revine Ilici Ramirez? Tot de 7 noiembrie?