In ciuda tentativelor oficiale de a se ajunge la un armistitiu intre PNL si Traian Basescu, liberalii nu se lasa. Infierbantati de succesul inregistrat prin strategia de "umflare a muschilor", radicalii din PNL sunt decisi sa nu cedeze nici un centimetru in fata "colegilor" de la PD sau in fata Palatului Cotroceni.

Astfel, la sedinta Delegatiei Permanente a PNL, care va avea loc saptamana viitoare, PNL va adopta o rezolutie prin care ii va cere oficial lui Traian Basescu sa ii schimbe pe sefii serviciilor secrete, avand in vedere ca a promis ca va face acest lucru dupa 6 luni de la inceputul guvernarii - or, cele 6 luni au trecut si Basescu nu da semne ca ar avea de gand sa faca modificari in structura

serviciilor. Initiatorul acestei rezolutii este - potrivit unor surse din conducerea liberala - Ludovic Orban, adica tot cel care duminica, la Alba Iulia, a pornit atacul la adresa PD si a presedintelui Basescu. De asemenea, liberalii intentioneaza sa-i ceara premierului Tariceanu sa nu se mai duca la Palatul Cotroceni la intalnirile solicitate de Traian Basescu, ci sa aleaga "un loc neutru".

"De ce sa se duca el la Cotroceni? Ca sa arate ca este la ordinul lui Basescu?", s-au intrebat sursele citate.