Statul va putea recupera mai repede banii pe care agentii economici ii datoreaza Agentiei Domeniilor Statului dupa ce Guvernul a decis ca poate fi initiata direct executarea silita impotriva datornicilor.

"De acum, in momentul in care o firma datoreaza bani ADS, nu vom mai incepe prin rezilierea contractului, ci vom trece direct la executarea silita", ne-a declarat Barna Tanczos, directorul general al ADS.

El a explicat ca a initiat aceasta masura intrucat era foarte greu de recuperat banii de la datornici pentru ca actiunea in justitie dura foarte mult si implica cheltuieli foarte mari, sumele pe care Agentia le are de incasat ajungand la 3.120 miliarde lei. "Avem pe rol 1.560 de procese, din care 400 sunt pentru recuperarea unor sume de bani.

Pana decid instantele pot trece cativa ani, timp in care firmele datoare folosesc pamantul si acumuleaza si mai multe datorii", a mai spus Barna Tanczos. Din acest moment, firmele vor fi constranse sa isi achite datoriile printr-o noua metoda. Nu vor mai fi dati in judecata, ci li se vor aplica popriri pe conturi si sechestre pe bunuri, in vederea recuperarii rapide si eficiente a creantelor.

"Abia dupa ce punem sechestru pentru a fi siguri ca vom recupera banii, vom actiona firmele in instanta", a conchis directorul general al ADS. Acesta noua metoda de recuperare a banilor se va aplica tuturor contractelor incheiate de ADS: concesiune, arenda, vanzare-cumparare.