Compania Ana Hotels a finalizat procesul de achizitie a pachetului majoritar de actiuni al societatii Athenee Phenix Group (APG), firma care are in proprietate hotelul de cinci stele Athenee Palace Hilton din Bucuresti, se arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit Mediafax, in urma acestei tranzactii, finalizata ieri, Ana Hotels devine actionarul principal al hotelului, cu 52,4% din actiuni, pachet detinut anterior de trei firme private din Franta, controlate de Vivendi International. Conducerea companiei hoteliere nu a dezvaluit valoarea tranzactiei, dar potrivit unor surse din piata ea se situeaza in jurul nivelului de 25-30 milioane de dolari.

Negocierile cu firmele Anjou Services SNC, Cibex International si Harcop Romania, toate cu sediul in Franta si detinute de grupul Vivendi, au demarat in urma cu sase luni. In acest moment, hotelul Athenee Palace Hilton este controlat de Ana Hotels, cu 52,4% din actiuni, Athenee Palace cu 36%, restul revenind CMC International.

In ultimii opt ani, noul actionar majoritar a investit circa 80 milioane de euro in sectorul turistic, portofoliul companiei incluzand sapte hoteluri situate in Bucuresti (Crowne Plaza si Athenee Palace Hilton de cinci stele), Poiana Brasov (Sport, Bradul, Poiana), Eforie Nord (Europa, Astoria) si centrul de sanatate Ana Aslan Health Spa.