Cea de a XV-a editie a Festivalului „Cerbul de Aur" sta inca sub semnul intrebarii. Cu toate ca organizatorii sunt pregatiti sa inceapa amenajarea scenei si a arenei, sa contracteze artisti, sa faca preselectia concurentilor, se asteapta inca decizia noii conduceri a TVR.

Decizia apartine noii conduceri instalate la TVR. Organizatorii vor 200.000 de euro de la autoritatile din Brasov.

Directorul Festivalului „Cerbul de Aur", Irina Radu, s-a aflat, ieri, la Brasov, pentru a negocia cu primarul George Scripcaru organizarea evenimentului, chiar daca nu se stie concret daca se va face sau nu.

Totusi, Irina Radu acuza presa de faptul ca lanseaza speculatii cu privire la organizarea sau nu in acest an a festivalului Cerbul de Aur, si mai ales ca s-ar putea tine la Bucuresti, Timisoara sau alt oras. „Cerbul de Aur este festivalul care se tine la Brasov. Si acest lucru asa ramane.

Nu putem sa-l facem altundeva. Este o traditie", a completat directorul Economic al TVR, Sabina Petre.

In urma discutiilor, s-a decis ca municipalitatea si conducerea judetului sa devina co-organizatori si sa contribuie cu 200.000 de euro, care se adauga la bugetul de un milion de euro al festivalului, suma care ar lipsi pentru o organizare cat mai buna a evenimentului.

Aceasta decizie va fi supusa votului Consiliului Local si a Consiliului Judetean, luni si respectiv marti.

Totusi, daca in ceea ce priveste Consiliul Local se va decide participarea cu jumatate din suma, adica 100.000 de euro, din aceasta va fi scazuta valoarea taxelor pentru ocuparea domeniului public si alte cheltuieli asemanatoare.

Irina Radu a spus ca noul Consiliu de Administratie de la TVR va decide daca Cerbul va avea sau nu loc anul acesta.

Oricum, daca noul Consiliu de Administratie al TVR va decide in cadrul unei sedinte care va avea loc saptamana viitoare ca festivalul va fi organizat in acest an, atunci singura data posibila este perioada 21-24 septembrie, cand vacanta dintre turnee a artistilor straini este terminata si nu mai este nevoie de bani in plus

pentru a-i aduce in Romania. In plus, inainte de acea data TVR este implicat in organizarea altor doua mari festivaluri, George Enescu si cel de la Mamaia.