Astazi, de la ora 17.00, CFR Cluj va primi pe teren propriu puternica formatie spaniola Athletic Bilbao, in prima mansa a turului II al Cupei UEFA Intertoto. Pentru Dorinel Munteanu, antrenorul ardelenilor, este o buna ocazie de a-si lua revansa dupa infrangerea din grupele Cupei UEFA.

Calificarea in turul II al Cupei UEFA Intertoto le-a oferit ocazia clujenilor sa evolueze intr-un meci oficial impotriva unei formatii de calibru, cum este Athletic Bilbao. CFR Cluj are sansa ei, tinand cont ca bascii vor veni la Cluj cu echipa a doua, pentru ca titularii sunt inca in vacanta, iar oficialii clubului nu au dorit sa le intrerupa odihna pentru un meci de Intertoto.

Astfel, spaniolii asteapta partida din "Gruia" cu preocupare, dar nu cu teama, dupa cum a declarat mijlocasul Artiz Solabarrieta.

"Avem mare dorinta de a juca, de la cel mai tanar la cel mai in varsta, si stim ca mai avem si un meci retur, unde vom fi mult mai bine pregatiti decat acum", a spus jucatorul, care a mai precizat ca antrenamentele din ultima saptamana au fost foarte dure pentru ca totii componentii formatiei basce sa fie in forma maxima la ora partidei.

"Echipa trebuie sa joace bine, oboseala nu poate fi o scuza. Trebuie sa fim cu gandul la meci inca de la inceput. Importanta va fi mentalitatea cu care vom incepe partida. Toti dorim sa vina ziua de sambata, pentru a juca din nou".

Pe de alta parte, Athletic Bilbao a anuntat ca Felipe Gurendez nu va evolua in meciul cu CFR, el nefacand deplasarea la Cluj din cauza unei accidentari la glezna stanga. Cei 24 de jucatori ai echipei Athletic Bilbao, inscrisi pentru Intertoto, au ajuns in Romania ieri, in jurul orei 19.00. Spaniolii vor parasi Clujul la ora 23.00, urmand sa ajunga in Spania prin Verona (Italia).

Arbitrul intalnirii va fi Milan Sedivy (la centru), ajutat la cele doua linii de Miroslav Tulinger si Petr Hojsik, toti din Cehia.

Aceasta partida ii da posibiliatatea lui Dorinel Munteanu de a razbuna infrangerea Stelei de pe San Mames, din grupele Cupei UEFA. La conferinta de presa ce a urmat semnarii contractului dintre Dorinel si CFR Cluj, fostul stelist a declarat ca "suporterii din Ghencea au ramas in sufletul meu si eu in sufletul lor si cred ca voi fi primit bine cand voi juca la Bucuresti cu CFR".

Gloria vrea sa aduca Deportivo la Bistrita

Gloria Bistrita, cea de-a doua echipa romanesca angrenata in Cupa UEFA Intertoto, se va bate pentru un loc in turul III cu croatii de la NK Slaven Belupo. In cazul unei victorii a echipei conduse de fostul internationl tricolor Nelutu Sabau, la Bistrita va veni semifinalista de anul trecut a Ligii Campionilor, Deportivo la Coruna.

In perioada care a trecut de la primul tur pana la cel de-al doilea, Belupo s-a intarit cu doi mijlocasi: Antun Dunkovici si Antonio Kovaci. Ambii fotbalisti vor avea drept de joc in prima mansa a intalnirii cu Gloria Bistrita, care va avea loc tot astazi, dar incepand cu ora 18.30, la Koprivnica.