Iata doua repere intre care au pendulat prea pagubos vitale domenii economice sociale, in ultima jumatate de an. Dupa ce oricum nu fusesera lasate viguroase de precedenta guvernare. Balbaiala sau de-a dreptul incompetenta au fost si sunt marca unor experimente care nu au nimic comun cu o administratie logica si profesionista.

Ba pun sub un mare semn de intrebare promisiunile electorale ale actualei Puteri, consolidand impresia ca a tinut mortis sa treaca la carma, dar nu avea pregatit un program de calitate si nici nu izbuteste sa-l realizeze.

Ultima isprava, a lui Gheorghe Barbu, ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei, denumire pompoasa si cam atat, care a vrut sa rada doua treimi din indemnizatia tinerelor mame, chiar daca au contribuit din greu la fondul de asigurari, e de pomina, fiind repudiata pana si de sefii sai politici.

Finantele, "fata mare", s-au maritat prea in graba si fara sa cugete cu cota unica de impozitare cu 16 la suta, iar acum dau din colt in colt, nestiind cum sa mai carpeasca bugetul si apeland la noi taxe, sau crescandu-le aberant pe cele existente si rectificand bugetul prin taierea de fonduri, inghetarea salariilor si blocarea posturilor.

Despre Sanatate, nimic decat de bine, binele bolnavilor fara medicamente si al spitalelor fara bani. La Mediu, ministresa asteapta ofuscata inundatiile de toamna.

in perspectiva unor miscari sociale - feroviarii au dat tonul, se si pregatesc profesorii - Guvernul, umbrit de Cotroceni, nu pare a gasi solutii politice si economice, ci spera ca Justitia sa-i sara in ajutor, declarand ilegale grevele. Altminteri, e vacanta. in gandire.