7 judete, 26 de localitati, 744 de gospodarii, 7 drumuri comunale si judetene si 7 poduri si podete afectate. Acesta este ultimul bilant al pagubelor produse de inundatii, potrivit datelor de ultima ora, furnizate de Ministerului Mediului.

Ploile abundente din ultimele ore fac ravagii in sudul tarii. In judetul Olt a fost declarata stare de alerta. In jur de 500 de persoane au fost evacuate ca urmare a producerii unei brese de circa 10 metri lungime intr-un baraj de pamant situat in comuna Movileni.

In sprijinul localnicilor au venit echipaje de pompieri militari si jandarmi. Premierul Calin Popescu Tariceanu si Ministrul Administratiei Vasile Blaga s-au deplasat in zona cu un elicopter si dupa ce au vizitat zona afectata, s-au intalnit cu prefectul pentru a stabili ce e de facut.

Tot in Olt, piriurile din Brebeni si Potcoava, au inceput sa se umfle si autortatile avertizeaza ca digurile s-ar putea rupe in urmatoarele ore.

Inundatiile au lovit si mai multe localitati din judetele Arges, Gorj si Valcea. In Arges au fost inundate peste 300 de case.

La Recea, in Valcea, au fost distruse doua poduri, iar in Gorj, apa a afectat mai multe case din comuna Godinesti si a acoperit pe o portiune de 70 de metri drumul judetean Crasna-Sacelu.