Echipa clujeana, dirijata impecabil de pe teren de Dorinel Munteanu, a reusit o victorie de prestigiu cu Bilbao, razbunindu-si astfel noul antrenor.

Emotie si entuziasm, acestea au fost caracteristicile unui meci in care o echipa care acum trei ani juca in Divizia C a reusit sa invinga intr-un meci oficial unul din granzii Spaniei, pe Athletic Bilbao, echipa care nu a cunoscut niciodata rusinea retrogradarii in Segunda Division.

Dupa meciul de infarct disputat ieri la Cluj, toata lumea a fost de acord ca CFR Cluj a cistigat nu numai o partida in care nimeni nu-i dadea vreo sansa, ci mai ales mintea limpede de la centrul terenului care i-a lipsit de atitea ori in sezonul trecut.

Dupa doar citeva zile petrecute alaturi de Dorinel, fotbalistii clujeni au aratat ca pasa lunga nu e singurul lucru pe care il stiu, iar rezultatul s-a vazut si pe tabela. Asa a venit reusita golgeterului Tilinca, jucator care a explodat cu adevarat atunci cind a dat piept cu Europa, marcind de patru ori in trei meciuri.

Astfel ca prima repriza a apartinut clar gazdelor, care isi puteau mari avantajul in ultimul minut de joc, atunci cind “bomba” lui Dorinel a trecut milimetric pe linga poarta.

Zimbet pe buzele lui Munti

Bascii au iesit de la cabine cu dorinta de a reusi macar golul egalarii, au dominat partea a doua a meciului, dar momentul crucial al jocului a avut loc in minutul 62. Milosevic, care a jucat fara greseala pina atunci, a facut un penalty stupid la o faza care nu anunta absolut nimic.

Stadionul a inghetat, dar Turcas, destul de ezitant pina atunci, a respins de la radacina barei mingea expediata de Javi Gonzales si i-a permis lui Dorinel sa-si ia revansa pentru infringerea suferita cu Steaua la Bilbao.

Ovatii pentru Dorinel Munteanu

Aflat la debutul sau in meseria de antrenor, dar si ca jucator al lui CFR Cluj, internationalul Dorinel Munteanu (foto) a avut parte de o primire cu ovatii la meciul cu Athletic. “Ieri doar un vis. Azi e realitate, Dorinel e aici”, au scris suporterii lui CFR pe un banner urias, dedicat noului antrenor al echipei.

“Bine ai venit, Dorinel!”, se putea citi pe un alt banner. De altfel, fanii visiniilor, mai putini decit se asteptau sefii lui CFR, au creat o atmosfera de mare meci in Gruia, trecind peste ploaia siciitoare de afara. (Vasile BERCI)

“As vrea sa nu se mai termine”

Cosmin Tilinca a marcat de cinci ori in ultimele patru partide oficiale si isi doreste ca seria fantastica sa nu mai ia sfirsit.

Cosmin, un gol cu Brasovul, trei in “dubla” cu FK Vetra, unul cu bascii.

Cind te opresti?

Cosmin Tilinca: Daca ar fi dupa mine, cit mai tirziu. Ma simt intr-o forma de zile mari datorita staff-ului medical care a tras de mine toata saptamina.

Ai fost la un pas sa reusesti “dubla” si azi (n.r. - ieri)...

Da, dar mi-a sarit putin mingea, terenul a fost extrem de alunecos. Oricum, eu sint foarte multumit ca am reusit sa cistigam fara sa primim gol.

Cui crezi ca i se datoreaza “explozia” ta din sfirsitul sezonului?

Nu pot sa dau vina pe nimeni pentru asta (ride). Nu. Serios vorbind, eu cred ca si vechea, si actuala conducere tehnica mi-au acordat multa incredere, si asta s-a vazut.

A contat mult prezenta pe teren a lui Dorinel?

Sigur ca da. Pe linga faptul ca a dat tonul la mijloc, ne-a incurajat tot timpul cind greseam, parca e al nostru de o viata.

In turul III, cu St. Etienne sau Neuch§tel Xamax

In cazul in care trece de Athletic Bilbao, CFR Cluj ar urma sa intilneasca in turul al treilea invingatoarea dintre St. Etienne (Franta) si Neuchatel Xamax (Elvetia). Primul meci s-ar juca la Cluj (pe 16 sau 17 iulie), iar returul in deplasa1re (23 iulie).

De asemenea, daca elimina pe Slaven Belupo, Gloria Bistrita va juca impotriva cistigatoarei “dublei” Deportivo La Coruña (Spania) - FK Buducnost (Serbia), primul meci in deplasare. (Vasile BERCI)

Negocieri pentru Dorin Coroian si Alin Minteuan

Surse apropiate conducerii lui CFR Cluj au dezvaluit ca aseara urmau sa se poarte negocieri intre Paszkany Arpad si Iuliu Muresan, pe de o parte, si Jean Padureanu, presedintele Gloriei, pe de alta parte, cu privire la transferurile jucatorilor Coroian si Minteuan. Cei doi fotbalisti, pe care Lordul cere 100.

000 de euro, respectiv 150.000 de euro, au fost, de altfel, la meciul de ieri, fiind condusi la tribuna VIP de un oficial al gazdelor. (Vasile BERCI)

Turcas a parat un penalty

Unul dintre eroii victoriei de ieri impotriva bascilor a fost portarul Turcas. Cu toate ca, pe parcursul meciului, a avut destule interventii hilare, Turcas si-a spalat toate pacatele la faza penalty-ului (foto) executat de Javi Gonzales (62).

“L-am vazut ca se uita insistent la coltul din dreapta mea si m-am decis sa nu plonjez decit atunci cind loveste mingea. In plus, m-am hotarit sa sar in partea cealalta. Asa am facut si am respins mingea”, a explicat portarul modul in care a reusit sa respinga lovitura de pedeapsa.