Nokia a anuntat ca telefoanele inteligente care au la baza platforma Series 60 si sunt compatibile cu tehnologia Java vor include o versiune avansata de configurare pentru platforma Java.

Astfel, va exista posibilitatea unor imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste gestionarea de la distanta a dispozitivelor mobile si se vor crea noi oportunitati de afaceri pentru dezvoltatorii de software pentru platforme Java care opereaza pe piata aplicatiilor mobile de tip middleware.

In cadrul conferintei JavaOne 2005, desfasurata la San Francisco, Nokia si-a prezentat viziunea asupra locului ocupat de platformele Java de ultima generatie in domeniul comunicatiilor mobile, precum si intentia companiei de a include standardul CDC (Connected Device Configuration) pe telefoanele inteligente care au la baza Platforma Series

60. CDC asigura un mediu modular, mai flexibil, pentru dispozitivele mobile, pe baza caruia atat Nokia, cat si alti producatori de dispozitive ce au la baza Platforma Series 60 pot construi telefoane mobile compatibile cu tehnologia Java, puternice si adaptabile, destinate atat utilizarii individuale, cat si companiilor.